Развръзката на „Charlie Hebdo“ предстои, полицията атакува джихадистите

Развръзката на драмата „Charlie Hebdo“ предстои. Полицията атакува сградата, където се укриват заподозрените за атентата в сатиричния вестник и проникнаха в нея. Както по-рано през деня бе съобщено, властите са обсадили престъпниците в склад на строителна фирма в околностите на Париж. Акцията се провежда недалеч от летището „Шарл дьо Гол“, поради което, част от пистите бяха затворени, а полетите отменени. Служителите на закона обградиха още сутринта сградата, където се предполага, че са се скрили терористите, които убиха 12 души пред редакцията на „Charlie Hebdo“. След опити за преговори с двамата джихадисти, те проникнаха в сградата и опитаха да атакуват. Засега без успех. Телефонен разговор между властите и терористите разкри, че мъжете нямат намерение да се предават. Те са заявили, че са готови да умрат като мъченици, но не и да се оставят в ръцете на властите. [caption id="attachment_433694" align="aligncenter" width="300"]Властите атакуваха атентаторите на „Charlie Hebdo“ Властите атакуваха атентаторите на „Charlie Hebdo“[/caption] По последна информация, полицаите все още не са извършили пробив, а в района пристигнаха линейки и тежка военна техника. Три хеликоптера летят над мястото, където се укриват терористите, а с тях е и един заложник. По информация на Sky news, става въпрос за 26-годишен мъж, който е бил отвлечен сутринта, когато терористите са бягали към малкото селце.

Целият район е отцепен, училища и детски градини са под охрана, а родителите предупредени да се барикадират в домовете си и да не напускат жилищата си. От полицията разкриват, че е имало престрелка между полицаите и терористите в по-ранните часове на заложническата драма, но за ранени не се съобщава. Очаква се съвсем скоро краят на кървавата драма с „Charlie Hebdo“ да настъпи, а властите да успеят да освободят заложника.

Междувременно бе потвърдено, че терористите са дейци на „Ал Кайда“ от Йемен. Въпреки че организацията бе значително отслабена след смъртта на нейния лидер Осама Бин Ладен, тя продължава да действа. [caption id="attachment_433693" align="aligncenter" width="300"]Има един заложник, пробив засега няма Има един заложник, пробив засега няма[/caption] Агенция „Франс Прес“ съобщи и за друго разкритие около трагедията „Charlie Hebdo“. Оказа се, че убийството на полицайката вчера сутринта, което стана в Париж е свързано с терористите. Приближен до двамата братя е стрелял по служителката, която загина по-късно от раните си. Той е задържан от полицията и е направил самопризнания.