Терористите от Париж са убили още двама души при опита са да избягат от органите на редаТерористите от Париж са взели заложници, притиснати са от полицията

Терористите от Париж са убили още двама души докато са се опитвали да избягат от полицията. Братята Саид и Шариф Куоши, които убиха 12 души в офиса на седмичника "Шарли ебдо" на 7 януари, са взели още две жертви. Новата трагедия се е случила край френския град Дамартен-ан-Гол при опит двамата да бъдат заловени.

[caption id="attachment_433674" align="alignright" width="300"]Терористите от Париж взеха нови жертви Терористите от Париж взеха нови жертви[/caption]

Това се е случило малко преди десет часа тази сутрин местно време. При престрелка между терористите от Париж и полицията са загинали двама, а още 20 други са ранени, съобщава френския вестник "Парисен". Органите на реда са успели да приклещят братята Куоши в близост до градчето, а над мястото, където са се барикадирали кръжат пет хеликоптера.

Атентаторите обаче са успели да вземат заложници, за чийто брой до момента няма официална информация. По думите на свидетели на новия ужас обаче, в плен на братята са много хора и не става въпрос само за няколко човека. Преди да стигнат до градчето, намиращо се на около 45 километра от Париж, Саид и Шариф са откраднали кола, с която са стигнали до последното си засега укритие.

Властите в Дамартен-ан-Гол са предупредили местните да не напускат домовете си по какъвто и да е повод. Жандармерията в страната е завардила всички пътища от и до градчето, а всички коли, опитващи се да го напуснат, се подлагат на щателна проверка.

Органите на реда са разположили и камери по редица възлови пътища в региона, за да са сигурни, че терористите от Париж няма да се измъкнат. Според френският журналист Йоан Деля до няколко часа братята Куоши ще бъдат заловени и драмата с издирването им ще приключи, научиха от Vsekiden.com.

От Би Би Си пък разпространиха информация, че полицията води преговори със Саид и Шариф.