Петко Сертов зарязал съпругата си заради любовница

Един месец след изчезването на Петко Сертов се появи нова сензационна версия по случая.

След като Петко Сертов изчезна на 5 декември 2014 година и бе обявен за издирване от Интерпол стана ясно, че той по всяка вероятност е организирал бягството си заради семейна драма с половинката си Емилия. Това разкритие бе направено от „Всеки ден”, които се позовават на информация на бивши колеги на 58-годишния ексшеф на ДАНС.

[caption id="attachment_433213" align="alignright" width="300"]Петко Сертов зарязал съпругата си заради любовница Петко Сертов зарязал съпругата си заради любовница[/caption]

Припомняме, че топ разузнавачът бе обявен за издирване, след като Емилия Сертова подаде сигнал в полицията, че съпругът й е в неизвестност. През следващите няколко дни се появиха всевъзможни спекулации за съдбата на Петко Сертов. Сред множеството появили се версии бе и тази, че той вече е ликвидиран, която бе подкрепена и от устатата разследваща журналистка Маргарита Михнева. Мистерията около изчезването на ексшефа на разузнавателната служба бе разбулена едва около Коледа, когато Светлозар Лазаров съобщи, че Сертов е бил открит в южната ни съседка Гърция и се радва на добро здраве.

Главният секретар на МВР дори призова Петко Сертов като бивш колега да се легитимира пред полицейските власти в Гърция, за да бъде преустановено разследването, както и издирването му от Интерпол. Тогава Лазаров направи тактичен намек, че изчезването му е по лични причини и няма връзка със заеманата от него длъжност в ДАНС.

Близки до семейството на Сертов твърдят, че той се е установил при приятели в Атина, след като е избягал от съпругата си. Нещо повече – те твърдят, че през последната година семейството на Петко Сертов е било разкъсвано от сериозни разногласия. Те посочват, че бившият шеф на ДАНС вече има нова жена, която е доста по-млада от него. По всяка вероятност в най-скоро време Петко Сертов ще поиска да сложи край на 28-годишния си брак с половинката си Емилия.

Приятели на ексшефа на ДАНС разкриват, че е много ядосан на половинката си за това, че го е обявила за изчезнал. Според него Емилия го е направила от ярост, защото е искала да го унизи пред цяла България заради това, че е избягал с любовницата си. Твърди се, че Петко Сертов има интимни отношения с 26-годишната Теодора Кондова, която е племенница на наскоро загиналия при пътен инцидент зам.-председател на Зелената партия – Александър Сурталов. Междувременно стана ясно, че до момента МВР е похарчило 200 хиляди лева за издирването на топ разузнавача, пише pik.bg.