Ани Цолова не започна седмицата по най-добрия начин

Новата работна седмица не започна по най-добрия начин за водещата на сутрешния блок на Нова тв Ани Цолова.

Тя направи сериозен гаф в ефира. Ани Цолова обяви съвсем изненадващо, че частните пенсионни фондове вече изплащат пенсии. По този начин телевизионната водеща се озова с девет години напред, без да й е необходима помощта на машината на времето.

[caption id="attachment_432143" align="alignright" width="300"]Ани Цолова не започна седмицата по най-добрия начин Ани Цолова не започна седмицата по най-добрия начин[/caption]

При все, че в продължение на повече от десет дни тя и колегата й Виктор Николаев задават въпроси и подлагат на непрекъснати изпити представителите на политическия елит в страната, както и икономистите по темата за промените в осигурителната система, Ани Цолова и Виктор Цолов се озоваха в неприятна ситуация, сякаш нямат представа за какво става въпрос. Докато коментираха един от материалите, поместен на страниците на днешната преса, Ани Цолова съвсем изненадващо коментира, че частните пенсионни фондове вече изплащат пенсиите.

Тази изцепка видимо стресира екранния й партньор Виктор Николаев, който се опита да пресметне колко години остават, докато това се случи, но и той удари на камък. Той пресмята на глас колко години е необходимо да минат от 1960 г (от този набор започва самоосигуряването за втора пенсия), докато навършат исканите сега 63 години за пенсия. След направените изчисления, Виктор Николаев стигна до извода, че това може да се случи най-рано през 2023 година.

По този начин хилядите думи, които бяха изговорени по тази тема, както и множеството часове ефирно време, в което бе обсъждана не само с министри, депутати и икономисти, а и с представители на синдикатите, се оказаха недостатъчни, за да попълнят празнината в знанията на Ани Цолова и Виктор Николаев. Днешният гаф на водещата на сутрешния блок на Нова тв накара голяма част от зрителите да си зададат въпроса как подготвят въпросите си към гостите. Те се запитаха и дали незнанието на нещо би могло да се окаже сериозна пречка в изясняването му, пише Блиц.