↓Драгомир Стойнев посочи като виновници за краха на Южен поток правителството на Близнашки

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев отправи скандално обвинение за Южен поток.

Драгомир Стойнев обвини служебния кабинет на Георги Близнашки за краха на Южен поток. Той изрази възмущението си и от факта, че все още няма официална позиция по този случай. Според него, България трябва да се бори дори и има твърде малка надежда за реализирането на Южен поток. Основното, на което трябва да се наблегне в момента е разкриването на реалната причина за спирането му.

[caption id="attachment_429406" align="alignright" width="300"]Драгомир Стойнев посочи като виновници за краха на „Южен поток” правителството та Близнашки Драгомир Стойнев посочи като виновници за краха на „Южен поток” правителството та Близнашки[/caption] Драгомир Стойнев бе категоричен, че правителството на Бойко Борисов не може да спре проекта за две седмици и допълни, че нещо се е случило по времето на правителството на Георги Близнашки, но не е наясно точно какво. Бившият енергиен министър е категоричен, че трябва да се разбере какво се е случило по време на управлението на кабинета Близнашки. В ефира на bTV ексминистърът подчерта, че са договорили да получават по 20% от този проект и тези средства щели за отиват директно за Българския енергиен холдинг, а 50% от печалбата му за отиват за покриване на заема. Драгомир Стойнев е на мнение, че при така създалата се ситуация, Турция получава в ръцете си много силен коз, тъй като именно тя ще е доставчикът на газ на Европа.

Бившият енергиен министър смята, че е крайно време всички ние да си зададем въпроса какво ще стане с газопроводната ни система и дали няма да се стигне до там, че тя да бъде нарязана за скрап. Драгомир Стойнев посочи, че докато сега Русия е плащала на страната ни да доставя газ на Турция и Гърция, сега ще плаща на Турция да доставя газ на България. Стойнев е категоричен, че президентът Росен Плевнелиев е наясно какво се случва, тъй като именно той е създал служебното правителство. Това означава, че държавният глава трябва да каже ясно и на висок глас какъв документ е бил изпратен, за да промени Русия позицията си за „Южен поток”, пише pik.bg.