Минчо Празников прогнозира температури от минус 18 градуса

Легендарният синоптик Минчо Празников направи смразяваща прогноза за задаващия се зимен сезон.

Минчо Празников прогнозира, че се задават температури между минус 18 и минус 15 градуса, но побърза да успокои, че тези стойности ще са епизодични и няма да се задържат дълго време. Като се изключат очакваните ниски температури, за които обаче не бе уточнено точно кога ще ни смразят, синоптикът прогнозира, че се задава нормална зима без катаклизми и температурни аномалии от порядъка на минус 40 градуса, както алармираха различни специалисти и медии. Минчо Празников бе категоричен, че в момента температурите са по-високи от обичайните за това време.

[caption id="attachment_429180" align="alignright" width="300"]Минчо Празников прогнозира температури от минус 18 градуса Минчо Празников прогнозира температури от минус 18 градуса[/caption]

Той обаче прогнозира, че още от 4 декември, се очаква истински клинч и температурите ще паднат до минус 7, минус 6 градуса. Максималните температури към края на седмицата едва ще успяват да се доберат до нулата. За разлика от много свои колеги, Минчо Празников прогнозира, че тази Коледа най-сетне ще имаме сняг. Освен това в допълнение на снега, температурите ще се понижат още, което означава, че зимната картина ще е такава, каквато трябва да бъде. В типичния си шеговит стил, легендарният синоптик посочи, че няма да се налага да караме Дядо Коледа да идва със самолет, а ще може съвсем спокойно да се пусне с шейната с елените, както си му е редът.

В заключение на въпрос за глобалното затопляне, Минчо Празников посочи, че има такъв процес, но е много бавен, пише pik.bg.

Каква зима ни очаква в крайна сметка на фона на разнородните синоптични прогнози, можем само да гадаем. Докато любителите на зимните спортове и на снега в частност се надяват тази зима да има в изобилие от него, то други се молят валежите от сняг да се отложат максимално във времето. Едва ли някой обаче може да предвиди капризите на времето, още повече в сезона, който неведнъж е доказвал, че е непредсказуем.