Тайните ритуали на Коза ностра! (Уникално видео)

Гласувайте за статията

Полицаи заснеха тайните ритуали на Коза ностра

Полицията за първи път засне тайните ритуали на Коза ностра. Италиански карабинери успяха да заснемат уникални кадри по приемане на нови членове в италианската мафия.

Италианската полиция е успяла да запише тайни мафиотски ритуали, посветени на нови членове. Това е направено по време на разследване, след което във вторник бяха арестувани около 40 души, заподозрени като членове на „ндрангетата“ — мафията в южната област Калабрия.

„Установихме около 500 случаи на заплахи между 2008 и 2014 г. Често става дума за изнудване и в повечето случаи жертвите не са подали жалби“, заяви пред репортери в Милано, съдията Паоло Сторари, който е включен в акцията. Италианската полиция е регистрирала чрез скрити камери, полагане на клетва от мафиоти пред своите кланове, както и други ритуали на „ндрангетата“.

Карабинери заснеха тайните ритуали на Коза ностра

Карабинери заснеха тайните ритуали на Коза ностра

„За първи път имаме клетва на мафиоти записана на живо“, заявила Илда Бокасини, известна италианска съдийка, ръководител на следствието.

Кадрите показват нови членове, които дават клетва пред „ндрангетата“ с думите: „В тишината на нощта, под светлината на звездите и разкошния блясък на Луната“, за да „защитя своите братя“.kosa nosta

Италиански вестник цитира записани думи на гангстер, който казва, че от този момент новите членове на групата сами ще се съдят за делата си и сами ще вземат решения, както заповяда кодекса на „ндрангетата“.

Разследването е продължило около две години, с помощта на специални разузнавателни средства. Записани са телефони разговори, с камери са били следени тайните места за срещи на мафията. Тридесет и седем души са били арестувани, а трима са под домашен арест. Това са предимно членове на три клана с бази северно от Милано, но свързани с калабрийските престъпни фамилии.

Членовете на италианската мафия Коза ностра са едни членове на едни от най-старите престъпни родове в Европа. Към днешна дата повечето от тях са в нелегалност или развиват сенчест бизнес в Америка, но други все още поддържат базите си в Италия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар