9 години след бруталната екзекуция на банкера Емил Кюлев престъплението е пред разкриване

Банкерът Емил Кюлев е убит от банда, която е гравитирала около бившата групировка на братята Маргини СИК, по поръчка на турски мафиоти – разкрива „Уикенд”. Прекият извършител на престъплението е известен на полицията, тези, които стоят над него – също, и ще бъдат скоро арестувани – твърди изданието. Това ще е поредната група килъри, която ще бъде разбита от службите. Само преди няколко дни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров намекна, че подчинените му са по петите на банда килъри, които са убили преди време публична личност. Конкретика и имена не бяха споменати, но според източник на изданието става дума за убийството на Емил Кюлев.

[caption id="attachment_424188" align="alignleft" width="300"]Емил Кюлев Емил Кюлев премахнат заради турски интереси[/caption]

Изданието припомня, че банкерът бе разстрелян на 26 октомври 2005 г., на столичния бул. „България”, когато неговото БМВ намалява скоростта на кръстовище. Тогава килърът изстрелва 12 куршума в жертвата си и се оттегля в неизвестна посока. Ден след инцидента тогавашния секретар на МВР Илия Илиев лансира 3 версии, и лица, които могат да стоят зад екзекуията – братята Маргини, Майкъл Чорни и дейността на Емил Кюлев в застрахователния сектор. Тогава босовете на СИК братя Маргини бяха дори арестувани и обвинени за убийството на банкера, но впоследствие обвиненията срещу тях отпаднаха. Малцина знаят, че в първата банка на Емил Кюлев – „Туристспортбанк” той бе съдружник с Недим Генджев, Метим Тургут и Исмет Тюркмен, бащата на убития след време подземен бос Фатик. Години по-късно името на банкера бе споменато редом с това на Исмет Шабан в полицейска справка за голяма оръжейна сделка от складовете на МВР и Министерството на отбраната, като оръжието било изнесено за Канада. Оттук тръгва и турската следа при убийството на Емил Кюлев – твърди изданието. Публична тайна в ъндърграунда е, че мафията от южната ни съседка от края на миналия век до ден днешен има перфектни контакти с босове от СИК – отбелязва изданието.