Кобрата и Кличко продължават двубоя, но словесно

Войната между Кубрат Пулев-Кобрата и Владимир Кличко продължава и извън ринга.

Световният шампион по бокс Владимир Кличко заяви, че до момента не е имал за съперник на ринга по-голям „простак” от Кобрата, пише на страниците си „Стандарт”. Украинецът посочи, че нито един от съперниците му до този момент не се е държал по такъв начин и не е имал такива жалби, несъответстващи с реалността. Владимир Кличко категорично отказа да цитира обидните думи на Кобрата по негов адрес, но пък подчерта, че никога досега не е чувал подобни изказвания по негов адрес.

[caption id="attachment_427913" align="alignright" width="300"]Кобрата и Кличко продължават двубоя, но словесно Кобрата и Кличко продължават двубоя, но словесно[/caption]

Пред "Советский спорт" украинецът заяви, че изобщо не е очаквал подобни изпълнения от страна на Кобрата. На свой ред при пристигането си на летище „София”, Кобрата коментира, че Кличко не заслужава уважение. Кобрата изгуби битката си с Кличко с нокаут в петия рунд. Въпреки загубата, Кобрата бе посрещнат на софийското летище като шампион. Екзалтирани фенове скандираха името му, а Кобрата заяви, че е очарован от топлото посрещане като допълни, че е изключително трудно да се изправиш срещу такава „мафия и империя”.

Междувременно стана ясно, че Кобрата е бил изпратен в нокаут от Владимир Кличко със сила на удара, равняваща се на 200 килограма. Именно този удар в петия рунд на двубоя в късната съботна вечер донесе на украинеца Владимир Кличко титла във версия IBF. Силата на удара, с който Кобрата бе нокаутиран е бил изчислен след края на битката. Изчисленията сочат, че става дума за еквивалент на 200 килограма. Малко преди мача, Владимир Кличко е измерил удара на дясната си ръка. Резултатът е показал 500 килограма. За щастие украинецът повали Кобрата на земята с по-слабата си ръка – лявата. Запознати припомнят, че преди година Кличко направи специален тест с манекен, използван при изпитания на здравината на автомобилите и тогава стана ясно, че силата на десния му удар е еквивалентна на 700 килограма, пише pik.bg.