Валя от Бургас може да е станала жертва на лихвари

Излязоха наяве разтърсващи разкрития по случая с Валя от Бургас.

Майката на красивата медицинска сестра – Пенка Иванова твърди, че е била отвлечена от двама мъже, които е посочила пред прокуратурата. Тя е убедена, че Валя не е посегнала сама на живота си, а е била отвлечена и убита. Пенка Иванова споделила тази версия пред прокуратурата преди няколко дни като е разкрила двама мъже, които според нея са свързани с изчезването на щерка й. Валя от Бургас поддържала контакти с тях малко преди да изчезне (на 15 април).

[caption id="attachment_424983" align="alignright" width="300"]Валя от Бургас може да е станала жертва на лихвари Валя от Бургас може да е станала жертва на лихвари[/caption]

Заради изникналите нови факти, бургаската прокуратура е разпоредила разследването да продължи. Прокурор Димо Маджаров потвърди информацията, че разследването по случая с Валя от Бургас е подновено, тъй като фактите изложени в новата версия трябва да бъдат проверени. За момента обаче прокуратурата не разполага с никакви доказателства за насилствена смърт. Прокурор Маджаров посочи, че няма право да издава повече информация. Той категорично отказва да коментира и възможността разследването да претърпи обрат след новата информация, разкрита от майката на Валя от Бургас.

От прокуратурата уточняват, че Пенка Иванова категорично отказала да приеме събраните доказателства, които сочат, че става въпрос за самоубийство. Пенка Иванова не се съгласила със заключението и входирала официално искане с десет подробно изброени точки. Пет от исканията й са били одобрени от наблюдаващия прокурор, който е разпоредил продължаване на разследването. На този етап не е ясно кои са двамата мъже, с които Валя от Бургас е контактувала, както и какви са били отношенията й с тях.

Според една от версиите на Пенка Иванова, Валя е дължала много пари на лихвари, които я притискали. В хода на разследването обаче Пенка Иванова заявила, че не знае дъщеря й да има такива дългове, но разбрала това от журналисти. Другото подозрение на почернената майка е, че красивата медицинска сестра е станала жертва на черна завист, пише Блиц.