Сергей Станишев направи сензационно предложение

Сергей Станишев коментира ситуацията след изборите по време на заседанието на БСП. Той заяви, че за страната ни има 3 варианта. Единият от тях е да се създаде дясна коалиция с победителите в изборите. Бившият водач на социалистите заяви, че БСП са постигнали значително по-висок резултат на тези избори, но за сметка на това ще имат по-малко депутати в това Народно събрание.

Сергей Станишев заяви, че вторият вариант за управлението на България е създаването на по-голяма коалиция, а третия вариант е провеждането на други избори.

Предложението на социалиста за коалиция с ГЕРБ беше неочаквано.Сергей Станишев заяви, че БСП трябва да си изгради стратегия за преговори не само с победителя в изборите, но и с останалите политически сили. Той е категоричен, че червените трябва да мобилизират силите си, тъй като обстановката е много нестабилна.

[caption id="attachment_424852" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев Сергей Станишев предлага коалиция с ГЕРБ[/caption]

Сергей Станишев коментира резултатите на БСП от вота като тревожни. Той заяви, че подобни резултати са тревожни не само за партията, но и за обществото, тъй като то се нуждае от партия, която да защитава интересите му.

Социалистът каза, че ниската избирателна активност на тези избори е тревожна за всички политически сили и тя може би е знак, че политиците трябва да сведат глава и да се научат да как да поемат отговорност не само за държавата, но и за обществото.

Сергей Станишев се появи на заседанието само с един телохранител. Той закъсня около 10 минути и отказа да отговори на въпросите на събралите се журналисти, пише ПИК.