Има надежда за сформирането на правителство

Преди броени минути стана ясно, че е изскочил нов вариант за правителство.

Водещите фигури от ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Румяна Бъчварова са се събрали на съвещание в партийната централа. Основната тема, която ще бъде подложена на дискусия, са промените в политическата ситуация в страната. Запознати посочват, че Бойко Борисов не присъства на съвещанието. Очаква се той да се срещне с колегите си от Изпълнителната комисия след приключването на заседанието.

[caption id="attachment_424641" align="alignright" width="300"]Има надежда за сформирането на правителство Има надежда за сформирането на правителство[/caption]

Според предварителната информация на заседанието ще бъдат набелязани конкретни дати, на които трите дами, които ГЕРБ излъчи за преговори – Менда Стоянова, Цецка Цачева и Румяна Бачварова, да стартират срещите си с представителите на останалите политически сили, които влизат в парламента. По всяка вероятност първата среща ще се проведе в понеделник с председателя на БСП Михаил Миков. Ще последват преговори с Лютви Местан и представителите, излъчени от разпадащия се РБ, Патриотичния фронт, ББЦ, АБВ и Атака. Първоначалните прогнози сочат, че новото правителство ще бъде съставено от поне още три политически сили. Политически анализатори вещаят, че новото правителство ще бъде съставено от ГЕРБ, АБВ, ББЦ и Патриотичния фронт.

Не се изключва вариантът новият кабинет да бъде подкрепен от част от разпадащия се РБ и ДПС. Част от малките партии също имат желание да бъде сформиран новия кабинет, тъй като са наясно, че не разполагат с необходимите финансови ресурси за нова предизборна кампания и то насред лютата зима, която се очаква, пише pik.bg.

Припомняме, че по-рано днес председателят на ББЦ Николай Бареков смекчи тона и се отметна от думите си, изречени преди предсрочните парламентарни избори, които се проведоха на 5 октомври. В интервю за Информационна агенция „ПИК” Николай Бареков заяви, че е готов да седне на една маса с Бойко Борисов, за да изгладят противоречията си. Смекченият тон на Николай Бареков стана повод водещия на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев да се подиграе с него, заявявайки, че по време на вчерашното си гостуване е бил твърде „мекичък”.