Георги Кадиев с неочаквано предложение във Фейсбук

Георги Кадиев изрази мнението си относно бъдещите действия на БСП в следващия парламент. Социалистът изрази становището си в мрежата. Думите му определено няма да се харесат на определен кръг.

Георги Кадиев изрази недоволството си от Изпълнителното бюро, което БСП наследи от бившия си партиен лидер Сергей Станишев. Той е категоричен, че Бюрото трябва да бъде сменено. Георги Кадиев заяви, че е нужно в него да има не повече от 10 човека, който да вършат съвестно задълженията си.

Той е категоричен, че членовете на бюрото, назначени от Сергей Станишев, са в пъти повече от необходимото. Георги Кадиев е категоричен, че на БСП са нужни кадри, които да изпълняват съвестно задълженията си, а не да се само да се кичат с прозвища и титли.

[caption id="attachment_424525" align="alignright" width="287"]Георги Кадиев Георги Кадиев предлага референдум за коалиция с ГЕРБ[/caption]

Георги Кадиев заяви, че трябва да се уточни коя част от ръководството ще води преговори с ГЕРБ. Той уточни, че има предвид не преговори за коалиция, а преговори за това, което БСП не желае да се случва в страната ни. Социалистът е категоричен, че това, от което партията се нуждае е масова чистка на ръководните постове, защото в противен случай пътят на партията е само един - надолу.

Георги Кадиев заяви, че е необходимо незабавно свикване на вътрешнопартиен референдум, който да даде отговор на въпроса дали БСП да влезе в коалиция с ГЕРБ, или не. Той подчерта, че социалдемократите в Германия са доказали, че е възможно това да се случи.

Социалистът написа, че преференциалният вот е доказал, че това, което мислят политиците за добро е различно от това, което мисли обществото.

Георги Кадиев е убеден, че само тези промени няма да бъдат достатъчни за просперитета на БСП, но въпреки това е на мнение, че това е едно добро начало, пише ПИК.