Иван Костов хвърли нова бомба за парите си в КТБ

Иван Костов проговори за парите си в КТБ. Факт е, че е той е един от най-големите защитници на Цветан Василев. Бившият премиер гостува тази сутрин в предаването "Здравей, България". Той заяви, че водещите много се вълнуват от влоговете му в КТБ.

Иван Костов заяви, че няма милиони в банката на Цветан Василев. Той каза, че държи на влог в КТБ 170 000 лева. Това означава, че депозитът му попада в границата на гарантираните от държавата влогове. Иван Костов опроверга и твърденията, че е близък приятел с Цветан Василев. Той каза, че не поддържа близки отношения с банкера.

[caption id="attachment_423467" align="alignright" width="300"]Иван Костов Иван Костов разкри, че има 170 000 лева в КТБ[/caption]

Иван Костов подчерта, че ако Цветан Василев му беше приятел, сега той щеше да бъде част от кредитните милионери у нас. Командира допълни, че той не е сред милионерите, които са се облагодетелствали с безплатните кредити на КТБ.

Иван Костов коментира случващото се в момента с банката на Цветан Василев. Той заяви, че има надежда за вложителите в банката, тъй като преговорите с Виенския инвестиционен фонд вече са факт. Командира каза, че за изпълнението на специалния надзор, под който е поставена банката, е необходим подуправителя на БНБ. Иван Костов подчерта, че съдът го е определил за невинен, пише БЛИЦ.

Иван Костов коментира и започната наказателна процедура от Европейската комисия срещу страната ни във връзка случващото се с КТБ. ЕК излезе със становище, че страната ни е в нарушение, тъй като е допуснала закъснение на изплащането на влоговете на клиентите в КТБ. ЕК даде срок на България от 20 дни за изплащането на сумите по депозитите до 196 000 лева.

Иван Костов заяви категорично,  че причината за започването на наказателната процедура е забавянето на отварянето на КТБ от страна на Иван Искров.  Иван Костов посочи шефа на БНБ като виновник за предприетите мерки от ЕК срещу България.