Иван Костов коментира изказването на Бойко Борисов и на Сотир Цацаров

Иван Костов, който се открои като един от най-големите защитници на собственика на КТБ - Цветан Василев, проговори. Той коментира изказването на Бойко Борисов, който призова КТБ да бъде незабавно отворена. Иван Костов е убеден, че подобно прибързано и необмислено действие е не само на фалит за КТБ, но и за сериозни трусове в банковата система и финансовата стабилност на страната ни.

[caption id="attachment_422599" align="alignright" width="300"]Иван Костов Иван Костов заяви, че не е получавал пари от КТБ[/caption]

Командира заяви, че зад думите на Бойко Борисов не стои логическо политическо мислене, а са просто изказване, продиктувано от обществените нагласи.

Иван Костов коментира и изказването на Сотир Цацаров, че определени хора са получили пари в брой от КТБ, за да поставят под съмнение работата на прокуратурата. Политикът заяви, че не припознава себе си в тези хора и той не е получил пари от КТБ. Иван Костов допълни, че за него авторитета на прокуратурата като институция се равнява на нула, визирайки отношението на правовия орган към неговата съпруга.

Иван Костов заяви, че отварянето на КТБ ще доведе до фалит и на други банки, тъй като вложителите ще започнат да теглят парите си. Той е категоричен, че банковата криза може да доведе до фалита на КТБ, тъй като обществото няма вяра във финансовите институции.

Иван Костов счита, че трябва да се потърси начин за оздравяването на банката. Той коментира и в цифри двата възможни изхода от тази ситуация. При фалит загубите възлизат на 5,6 милиарда лева, а за нейното оздравяване са нужни едва 2,6 милиарда лева.

Командира защити и Иван Искров, заявявайки, че хора като него, които се опитват да спасят банката, не трябва да бъдат критикувани по този начин.

Иван Костов е категоричен, че лицата, които са довели КТБ до това положение, трябва да бъдат наказани, пише БЛИЦ.