Ясно е местонахождението на издирвания Цветан Василев

Цветан Василев, който се укрива от края на месец юни, е бил забелязан в сръбското градче Парачин. Банкерът е в неизвестност, откакто одиторите влязоха в КТБ. По последни данни, мажоритарният собственик на банката в моемнта е в Сърбия. Това разкри адвокатът му преди няколко дни в ефира на ТВ7. Защитникът на банкера каза, че пълномощното, което му е изпратено от него е било заверено в Сърбия. Думите на адвокат Константин Симеонов бяха потвърдени и от сръбското радио "b92".

[caption id="attachment_422018" align="alignright" width="300"] Цветан Василев Цветан Василев е бил забелязан в сръбския град Парачин[/caption]

Медията в западна ни съседка съобщи, позовавайки се на данни от сръбската информационна агенция "Фокус", че злополучният банкер Цветан Василев е бил забелязан от местни жители в градчето Парачин. Според сръбските медии, злополучният банкер притежава завод за стъкларски изделия в град Парачин. Това потвърждава казаното от защитника на Цветан Василев, който заяви, че клиентът му се намира в западната ни съседка. Симеонов каза още, че Цветан Василев му не се укрива, а работи по важни въпроси като оздравяването на КТБ.

Оказва се, че Цветан Василев наистина се заминава с важни бизнес дела, но за съжаление те не са свързани с оздравяването на КТБ, а неговото бизнесначинание в западната ни съседка.

Вътрешният министър Небойша Стефанович коментира информацията, която изданието оповести за местонахождението на мажоритарния собственик на КТБ. Той заяви, че до него не е стигнала подобна информация и ако в действителност има издадена заповед за задържането на банкера, то сръбските власти ще окажат пълно съдействие по този случай, съобщава БЛИЦ.