Цветан Василев е навсякъде другаде, но не и в западната ни съседка

Маститият адвокат Марин Марковски е категоричен, че злополучният банкер Цветан Василев не е в Сърбия.

В ефира на Нова тв, адвокат Марковски бе категоричен, че след като правозащитникът на Цветан Василев казва, че се намира в Сърбия, това на практика означава, че може да е навсякъде другаде, но не и там. Адвокат Марковски заяви, че Цветан Василев със сигурност не е преминал границата като партизанин с раница на гърба, за да отиде от Австрия в Сърбия.

[caption id="attachment_421800" align="alignright" width="300"]според адвокат Марковски, Цветан Василев е навсякъде другаде, но не и в западната ни съседка според адвокат Марковски, Цветан Василев е навсякъде другаде, но не и в западната ни съседка[/caption]

Коментарът на адвокат Марковски бе по повод вчерашното изявление на защитника на злополучния банкер – Константин Симеонов, която обяви публично, че клиентът му се намира в западната ни съседка Сърбия. Адвокатът на Цветан Цветанов подчерта, че клиентът му не се укрива, дори напротив – продължава работата си по стабилизирането на КТБ.

Адвокат Марин Марковски обаче е категоричен, че ако колегата му Константин Симеонов казва истината за местонахождението на Цветан Василев, то има една процедура наречена екстрадиция и в нея трябва да се намеси Интерпол. Освен това адвокат Марковски припомни, че съгласно закона, правозащитникът няма право да дава изявления, без да е получил изричното съгласие на клиента си. Той подчерта, че ако прокуратурата е коректна би могла да призове Цветан Василев да дойде, уверявайки го, че няма да бъде арестуван. Факт е обаче, че обвинителите може и да не изпълнят обещанието си.

Припомняме, че вчера адвокатът на Цветан Василев заяви, че клиентът му веднага би се прибрал в България, ако му бъде гарантирано, че няма да бъде арестуван. Симеонов обаче веднага побърза да уточни, че Цветан Василев е мъжкар и не се плаши от ареста, но въпросът е, че няма как от килията да направи каквото и да е по оздравяването на банката. Безспорно е, че докато конфликтът се разраства, времето тече безспирно и колкото по-дълго не работи КТБ, толкоз повече намаляват шансовете й тя да бъде реанимирана, пише pik.bg.