Георги Близнашки отнесе множество критики в сутрешния блок на TV7

Направиха служебния премиер Георги Близнашки на пух и прах.

Георги Близнашки срещна сериозен отпор в лицето на фолк певицата Луна, както и на още двама гости на сутрешния блок на TV7 - Вера Ахундова и Даниел Божилов. Вера Архундова е мениджър на фирма, чиито сметки са блокирани в КТБ, а Даниел Божилов е организатор на протестите „КТБ alive“. Всички те са вложители в скандалната банка на Цветан Василев.

[caption id="attachment_421993" align="alignright" width="300"]Георги Близнашки отнесе множество критики в сутрешния блок на TV7 Георги Близнашки отнесе множество критики в сутрешния блок на TV7[/caption]

Луна възнегодува от факта, че Георги Близнашки нарича „истерици” вложителите в КТБ. Тя го призова, след като си позволява да обижда по този начин българския народ, още повече по време на предизборна кампания, да отиде при протестиращите пред БНБ на 15 септември, за да защити позицията си. След това Луна попита Георги Близнашки какъв е смисълът да управлява „истерици”. Певицата подчерта, че конкурентни банки също имат сериозни апетити към КТБ. Тя е категорична, че опорочаването на името на КТБ и определянето на вложителите й като прокажени, са повод за гордост.

На свой ред пък Вера Архундова изплака, че са искали да наемат на работа още 50 служители, но заради замразените средства в КТБ се е наложило да съкратят 40 работника. Тя изрази недоволството си от факта, че се спекулира с т.нар държавна (ликвидна) помощ и подчерта, че се прави изключително нелепо разделение на малки и големи вложители в КТБ. Архундова твърди, че приходите от банката на година са били 64 млн. лв. само от кредитна дейност, което означава, че е имала печалба. Божилов пък изтъкна, че правата на учениците също ще бъдат погазени заради кризата в КТБ, тъй като средствата на немалка част от родителите също са блокирани в банката и няма да могат да подготвят децата си за първия учебен ден.