Возилото на Любо Киров е било репатрирано от местопроизшествието

Певецът Любо Киров оцеля като по чудо след като претърпя тежък пътен инцидент.

Любо Киров е катастрофирал вчера на 213 километър от автомагистрала „Тракия”. Оказва се, че причината за тежкия пътен инцидент, който претърпя Любо Киров е наводнение на магистралата. Певецът и музикант, който е по-известен като Любо от „Те” е бил зад волана на BMW X5, когато возилото е попаднало в наводнения участък. Кореспондент на БГНЕС в Стара Загора уточнява, че се е получил аквапланинг в резултат, на който лъскавото возило на Любо Киров е летяло в продължение на 30-тина метра.

[caption id="attachment_421889" align="alignright" width="300"]Любо Киров е оцелял като по чудо Любо Киров е оцелял като по чудо[/caption]

Специалисти посочват, че в такава ситуация возилото става напълно неуправляемо. Автомобилът се превръща в лодка, тъй като губи сцепление между гумите и пътната настилка и започва да се носи върху водата. Представители на Спасителните служби, които са помогнали на Любо подчертават, че на практика шофьорът в тази ситуация е безпомощен, тъй като нито спирачната система, нито тази на волана могат да помогнат по някакъв начин. Джипът на Любо Киров е преминал през мантинелата, след което се е забил в огромна локва. Запознати посочват, че в участъка на магистрала „Тракия”, в който се е случил инцидента с Любо Киров, е позволена максималната скорост.

Малко по-късно возилото BMW X5 е било репатрирано от мястото, на което се е случил инцидента. Почти на същото място тази сутрин е станал и друг тежък инцидент. Пътнотранспортното произшествие е затруднило сериозно движението в района. Очевидци разказват, че на мястото е имало преобърнат тежкотоварен камион, пише pik.bg.