Любо Нейков осинови племенницата си

Актьорът Любо Нейков за пореден път доказа, че е човек с главно „Ч” и носи огромно сърце.

Той за разлика от много известни личности е отворен за нуждите и болката на всички страдащи. Както вече ви информирахме, Любо Нейков се е нагърбил с издръжката на дом за сираци в София. Освен това подпомага и образованието на хлапетата от „SOS детски селища”.

Любо Нейков направи поредния си голям жест, подавайки ръка в труден момент на семейството на покойния му брат Цветан. Припомняме, че братът на Любо Нейков си отиде от този свят малко преди Нова година, покосен от инфаркт. Той бе само на 44 години.

[caption id="attachment_415731" align="alignright" width="300"]Любо Нейков осинови племенницата си Любо Нейков осинови племенницата си[/caption]

Комикът бе сринат от сполетялата го трагедия, още повече че батко му почина внезапно. Още тогава той се зарече, че ще се погрижи нищо да не липсва на вдовицата и дъщеря им Инна. Любо Нейков вече е изпълнил дадената дума. Той не само е взел под крилото си семейството на брат му, а вече е осиновил по документи 16-годишната му дъщеря.

Близки до Любо Нейков разкриват, че не са изненадани от действията му, тъй като той цял живот гледал Инна като собствена дъщеря, а и допреди три години, двамата със съпругата му Генка нямаха наследници. Де факто Любо Нейков вече се води татко на Инна. Той полага ежедневни грижи да не бъде лишавана от нищо и най-вече така необходимите й в този момент мъжка подкрепа и рамо. Близки до Любо Нейков издават, че той е отворил на Инна банкова сметка със солидна сума, която да послужи за образованието на тийнейджърката в чужбина. Актьорът настоявал след като племенницата му завърши образованието си у нас да замине да следва зад граница.

Той поел ангажимента, че лично ще плаща както таксите за университета, така и издръжката й по време на обучението, пише pik.bg. Дай, Боже повече такива хора като Любо Нейков!