Затварят мола на Цветан Василев в Бургас

Банкерът Цветан Василев е съсипан.

След множеството неприятности около скандала заформил се в КТБ, сега затварят и супер луксозния мол на банкера, който се намира в Бургас. В информацията се посочва, че развлекателният търговски център на Цветан Василев - "Странд" прекратява временно дейността си на 23 септември заради ситуацията около КТБ, която е основната финансираща институция на мола. Новината бе потвърдена и от мажоритарния акционер в обекта "Зет Би Ес“ ООД, отбелязва Mediapool.bg.

[caption id="attachment_421639" align="alignright" width="300"]Затварят мола на Цветан Василев в Бургас Затварят мола на Цветан Василев в Бургас[/caption]

От дружеството посочват, че ще търсят друг източник, който да осигури рефинансирането и стабилността на развлекателния търговски център. Сред жителите на Бургас, „Странд” бе известен като „молът на Цветан Василев”. Персоналът на търговския обект ще бъде пренасочен към други позиции и обекти на компанията в страната. Преобладаваща част от наемателите на магазините са били уведомени в четвъртък, че трябва да освободят обектите най-късно до 27 септември. Странното е, че в същото време търговските обекти, които са собственост на мола, вече са заредили зимните си колекции. Неотдавна "Сине Гранд" направи сериозна инвестиция и отвори първото си кино в бургаския мол „Странд”. Сред персонала на мола се шушука, че ще остане затворен само през зимните месеци. Други обаче твърдят, че търговският обект се подготвя за продажба и припомнят, че кредитът на „Странд” в КТБ възлиза на стойност 76 милиона лева.

Междувременно упорита салонна мълва из столичните бизнес среди носи, че Цветан Василев се е откупил и най-накрая е успял да сключи примирие с лагера около Ахмед Доган и ДПС. Гроздан Караджов, който е бивш шеф на борда на БТК и настоящ кандидат-депутат от Реформаторския блок също потвърди информацията. Караджов коменитра в социалната мрежа Фейсбук новината, че БТК купува НУРТС като все едно Ахмед Доган иска да купи официално Боянските сараи. Той е категоричен, че въпросната сделка е поредното доказателство, че е сложен край на олигархическата война между бизнес кръговете около банкера Цветан Василев и лидера на ДПС в сянка – Ахмед Доган, пише pik.bg.