Росен Петров поставил ултиматум на лидера на ББЦ

Росен Петров е категоричен, че ще сложи край на членството си в партията на Николай Бареков – „България без цензура”.

Бившият телевизионен водещ е бесен на Николай Бареков, тъй като се оказва, че името му е на второ място в листите на ББЦ. Припомняме, че още след като Росен Петров встъпи в редиците на новоизлюпилата се формация, стана ясно, че той е готвен за вътрешен министър от представяната от него партия. С промените обаче, Росен Петров заявил, че ще се разведе с ББЦ веднага щом минат предсрочните избори. Той декларирал това си намерение още преди около месец, когато стартирало обсъждането на листите с кандидатите за народни представители.

[caption id="attachment_421747" align="alignright" width="300"]Росен Петров поставил ултиматум на лидера на ББЦ Росен Петров поставил ултиматум на лидера на ББЦ[/caption]

Тогава Росен Петров бил уведомен, че името му не бива да бъде преекспонирано за предстоящия вот, тъй като може да подразни някого. Именно поради тази причина бившият телевизионен водещ бил определен за водач на само един от партийните списъци за 25-ти микроизбирателен район в София. Там Росен Петров ще се сблъска челно с бившия министър-председател Бойко Борисов и настоящия председател на БСП Михаил Миков. Той обаче бил разгневен от факта, че е получил едва второто място в кърджалийската листа на ББЦ. Запознати разкриват, че Росен Петров искал да оглави листата на ББЦ и във Варна, но Николай Бареков не му позволил да го измести. Бареков лично настоял да води листата в морската столица.

Мълвата носи, че основната интрига в ББЦ се е заформила заради новата изгора на Николай Бареков – Мария Календерска. Председателят на ББЦ настоявал тя да гостува във всички телевизионни програми, за да изпъкне и да бъде запомнена, а това на практика означава, че лишава останалите кандидати от възможност за изява. Всичко това дало повод на възпитаника на школата на МВР да избеснее, тъй като не му било предоставено достатъчно ефирно време. Росен Петров поставил ултиматум на Бареков да промени статуквото или в противен случай ще напусне формацията веднага след парламентарните избори, пише vsekiden.com.