Златистия е трябвало да се лекува в болница във Варна

Злати Златев, по-известен с прякора си Златистия изчезна без никаква следа.

Златистия е изчезнал, след като е напуснал килията си в затворническото общежитие в Самораново, за да отиде на лечение. Златистия е трябвало да се лекува във варненска болница заради проблеми с болния си крак. Злати Златев е получил разрешение да замине за морската столица от Камелия Стефанова, която е административен ръководител на кюстендилската окръжна прокуратура. В момента във Варна живее сина на Златистия – Йордан, пише вестник „Вяра”.

[caption id="attachment_421202" align="alignright" width="300"]Златистия е трябвало да се лекува в болница във Варна Златистия е трябвало да се лекува в болница във Варна[/caption]

Медицинската документация сочи, че Злати Златев страда от няколко болести - дискова херния и остеомиелит на дясното бедро, синдром на Браун и двустранна коксартроза. Това е и причината, поради която Златистия се придвижва трудно и се налага да си помага с патерици. Той излезе от затвора около 20 август, а отпуската му бе в рамките на два месеца. Преди няколко дни обаче майката на Златистия – Елена е била в общежитието в Самораново, където е питала началника Георги Стателов дали синът й се е прибрал. Именно тя била човекът, който съобщил, че Злати Златев не е в болницата във Варна, нито е при сина си Йордан.

Към момента има две версии за изчезването на Златистия. Едната от тях е, че е избягал в ЮАР и това не е изключено предвид, че има да излежава още три години, а здравословното му състояние никак не е добро и поради тази причина е потърсил по-добро място, където да изкара оставащите му дни. Втората версия обаче е направо зловеща. Мълвата носи, че някои хора не са забравили стореното от Златистия и не биха се поколебали да посегнат на живота му. За момента обаче нито една от двете версии не е подкрепена с доказателства, пише novini.bg. Припомняме, че Златистия получи 18-годишна присъда, след като уби братовчед си Любомир Мантарков на 23 ноември 1997 г. Златистия гръмна Манатарков пред очите на полицейските служители насред центъра на Дупница.