Под ударите на новата измама попадат хората с наднормено тегло

Нова измама дебне хиляди хора по улиците.

Всеки един от нас е потенциална жертва на новата измама на шарлатаните, които са измислили нов метод. Под ударите на новата измама са основно жените с по-закръглени форми. Полицейските власти съобщават, че за момента шарлатаните действат основно из големите градове. Те примамват по-закръглените дами с безплатни проверки на съдържанието на мазнини в тялото, както и със съвети как да се отърват от наднорменото тегло. Оказва се, че намеренията на „доброжелателите” далеч не са добри, а просто са поредните нагли измамници.

[caption id="attachment_421142" align="alignright" width="300"]Под ударите на новата измама попадат хората с наднормено тегло Под ударите на новата измама попадат хората с наднормено тегло[/caption]

Новата измама се състои в това, че след „извършването” на кратък преглед на съдържанието на мазнини в тялото, „специалистите” изпращат жертвата си в кабинет по отслабване. Съответно в този кабинет се предлагат различни илачи и мазила за отслабване, но те далеч не са безплатни. 32-годишната Соня Г. от кв. „Лозенец” в София споделя, че е станала една от жертвите на новия вид измама. Тя последвала съвета на „специалистите”, за който разбира се си платила, но за един месец нямало никакъв ефект. Младата жена отишла на повторен преглед след един месец, но вместо да срещне разбиране, била обвинена, че не е спазвала правилно предписаната й диета и не е приемала достатъчно вода.

За капак на всичко, на жертвата на новата измама били предложени други лекарства, но жената вече не клъвнала на въдицата. Измамената столичанка се възмущава, че вече какво ли не измислят различните шарлатани, за да се възползват от психиката и комплексите на хората. Най-много ужилени от новата измама има по морето. Във Варна, Добрич и Бургас е пълно с тарикати, които се опитват да пробутат „чудодейните си илачи” на чуждестранните туристи. Понякога шарлатаните удрят джакпота, успявайки да зарибят цели семейства с безплатни прегледи. Понякога измамниците дори успяват да пробутат и уреди, с които желаещите могат да измерят телесните си мазнини в домашни условия като удоволствието струва от 100 до 200 лева за българи и 150 евро за чужденци, пише vsekiden.com.