Мая Илиева не дойде на гроба на мъжа си 9 години след убийството му

Вдовицата на Георги Илиев – Мая Илиева, явно си спестява всякакви отрицателни емоции. Тя не дойде на гроба на мъжа си на 25 август, когато се навършват 9 години от смъртта му. В ранното утро на този ден само малцина оцелели силоваци и една крехка дама се престрашиха да поднесат цветя на легендарния бос на ВИС-2, чийто вечен дом се намира на Централните софийски гробища – отбелязва „Уикенд”. Противно на очакванията, че много хора ще почетат паметта на Главния, цифром и словом само петима души поднесоха цветя на гроба му – пише изданието.

[caption id="attachment_420793" align="alignleft" width="300"]Мая Илиева Мая Илиева и Георги Илиев в края на 90-те[/caption]

Ако се вярва на слуховете причина за отсъствието на Мая Илиева била дълго задгранично пътуване, което щяло да приключи едва в средата на септември. Предполага се, че русата дама сред присъстващите била легендарната икономка на Георги Илиев – Златка. Тя останала до последно вярна на боса и дори издигала личността му в култ. Говори се, че след смъртта на Главния лично Мая Илиева уволнила Златка, на която й се наложило по мъжки да оцелява сама в живота. За русата дама се знае, че пази много тайни на Георги Илиев, но лоялна към него и досега не отронила лоша дума за бившия си шеф.