Главните действащи лица на скандала в БСП са Миков и Кадиев

Редиците на БСП са разтърсени от нов скандал.

Главните действащи лица в скандала са Михаил Миков и Георги Кадиев. Бившият шеф на парламента, който понастоящем е председател на БСП Михаил Миков разчиства един по един вътрешните си опоненти. Той влезе в сериозна разпра с един от най-яростните си опоненти в редиците на БСП – Георги Кадиев, запращайки го на осмо място в една от столичните листи.

[caption id="attachment_420700" align="alignright" width="300"]Главните действащи лица на скандала в БСП са Миков и Кадиев Главните действащи лица на скандала в БСП са Миков и Кадиев[/caption]

Източници от „Позитано” 20 разкриват, че Георги Кадиев е бесен на председателя на БСП, но за момента успява да запази самообладание. Бившият зам.-финансов министър дори твърдял, че не само, че не се притеснява от факта, че е на неизбираемо място, а дори се радва от това. Георги Кадиев призова за пореден път от социалната мрежа Фейсбук за преференциално гласуване, тъй като по този начин плановете на ръководството на БСП ще бъдат прецакани тотално. Георги Кадиев цитира в профила си в социалната мрежа едно от заглавията „Драма за Кадиев” и част от материала, който подчертава, че можело да не е на избираемо място и това да взриви БСП.

Той обаче е категоричен, че в така създалата се ситуация няма никаква драма и подчертава, че си е на мястото, което му е било отредено по време на конференцията, провела се в София – осмо място. Георги Кадиев не отрича, че мястото е абсолютно неизбираемо, но въпреки това е доволен от този факт. По-нататък Кадиев посочва, че ако гласоподавателите на БСП искат да се разделят с партийната аристокрация и наистина искат промяна в редиците на столетницата, биха могли да го направят чрез преференциалния вот. Разбира се това не важи само за него, а и за всички останали области в страната.

В този ред на мисли, Георги Кадиев е категоричен, че не е необходимо кандидат-депутатите да са на избираеми места, за които да правят мили очи на ръководството само заради имунитета, заплатата и егото. В заключение той посочва, че сами биха могли да си извоюват промяната в БСП чрез гласа на избирателя, пише pik.bg.