Петър Чобанов окончателно зачеркна червените редици

Бившият министър на финансите Петър Чобанов предаде БСП.

Примера му последва и ексспортния министър проф. Мариана Георгиева. Петър Чобанов и Мариана Георгиева ще бъдат тежката артилерия на ДПС в София за предстоящия парламентарен вот. Двамата министри от кабинета „Орешарски” ще са първи в софийските райони. Информацията бе публикувана от „24 часа”, които посочват, че се позовават на отлично осведомени източници. ДПС ще представи своите водачи в цялата страна още днес, сочи още публикацията.

[caption id="attachment_420673" align="alignright" width="300"]Петър Чобанов окончателно зачеркна червените редици Петър Чобанов окончателно зачеркна червените редици[/caption]

По време на предходните избори, първи в трите листи на София бяха Георги Горанов, Щерьо Щерев и Петър Ангелов. И тримата кандидати на ДПС успяха да влязат в парламента. Камен Костадинов пък, който през миналата година бе избран за народен представител от Враца, сега повежда листата във Велико Търново, пише pik.bg. За предателството на бившия министър на финансите Петър Чобанов се заговори още преди няколко дни. Тогава публикация на „24 часа” сочеше, че Петър Чобанов е на път да нанесе тежък удар на БСП, тъй като съществува вероятност да поведе листата на ДПС във Велико Търново.

Близки на Петър Чобанов потвърдиха, че той е получил такова предложение, но бившият финансов министър не бе открит за коментар, тъй като бе изключил мобилния си телефон. Припомняме, че Петър Чобанов бе отговорен за финансите по време на краткото управление на кабинета „Орешарски”. Той бе предложен от БСП, а днес обръща гръб на партията. Петър Чобанов бе кандидат-депутат и на парламентарните избори през 2013 г. от Коалиция за България в Пловдив. В предизборните си речи бившият финансов министър подчертаваше, че БСП е единствената партия, която има възможността да върне България на хората.

Очевидно с времето, убежденията на Чобанов са се изменили. Политически наблюдатели припомнят, че във времето, в което Петър Чобанов стана финансов министър, между него и БСП се появиха сериозни търкания по отношение на данъчните въпроси и напрежението стигна почти до връхната си точка.