„Ледена кофа” набира все по-голяма популярност

Предизвикателството „Ледена кофа”, което завладя света взе жертва.

Само преди броени дни се удави създателят на предизвикателството „Ледена кофа” - 27-годишният Кори Грифин. Днес медиите гръмнаха с новината, че Камерън Ланкастър (на 18 години) се е удавил в Престънхилското езеро в Шотландия. Трагичният инцидент се е разиграл в понеделник броени секунди след като Ланкастър взел участие в масовата истерия по заливането с кофа, пълна с ледена вода. Приятелите му потърсили помощ на спешния телефон, след като видели, че той не изплувал от водата. Няколко часа след старта на търсенето на 18-годишния младеж, спасителните екипи успели да открият тялото му.

[caption id="attachment_420690" align="alignright" width="300"]Камерън Ланкастър стана жертва на предизвикателството "Ледена кофа" Камерън Ланкастър стана жертва на предизвикателството "Ледена кофа"[/caption]

Семейството на 18-годишния Камерън посочва, че са изгубили сина си в трагичен инцидент, подчертавайки, че смъртта му е огромна загуба за тях. Приятелите му пък допълват, че за краткия си живот е успял да докосне мнозина с приятелството и силния си дух. Полицейските власти са се заели с разследването на случая. Не се изключва вероятността Камерън Ланкастър да е получил някакви смущения в организма заради ледената кофа вода, последвана от скока в езерото. Предизвикателството „Ледена кофа” набира все по-голяма популярност. В него хората се снимат как изливат върху себе си кофа с ледена вода и качват видеото в социалните мрежи.

Предизвикателството „Ледена кофа” е в подкрепа на хората, страдащи от болестта АЛС. Според правилата всеки, който се е полял, дарява 10 долара за каузата, след което номинира нови трима души, които да се включат. До момента предизвикателството „Ледена кофа” приеха редица популярни лица по цял свят. Футболистът Валери Божинов, който също се заля с кофа ледена вода предизвика гнева на съпругата си Николета Лозанова. „Блясък” пише, че Николета била бясна заради самоинициативата му. Тя заклейми всички, приели предизвикателството „Ледена кофа” и призова да не бъдем стадо мокри овце, правейки си взаимен пиар. Лозанова определя инициативата като простащина, имайки предвид колко литри хора по света имат нужда от тази вода, която се пилее с лека ръка, пише Блиц.