Лиляна Павлова прогнозира тежка енергийна и финансова криза

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството от кабинета на ГЕРБ Лиляна Павлова прогнозира, че януари ще бъде много страшен.

Лиляна Павлова разкри в ефира на Нова тв, че през януари държавата ни може да се окаже в тежка енергийна и финансова криза. В този ред на мисли, Павлова не изключва възможността пенсионерите да са най-потърпевши, тъй като може да няма пари за пенсии, ако не бъде взет спешен заем. В ефира на Нова тв, Лиляна Павлова заяви категорично, че когато държавата не може да осигури минимални средства, е необходимо да вземе заем. Бившият министър изрази недоволството си от факта, че няма приходи от Агенция „Митници”.

[caption id="attachment_420532" align="alignright" width="300"]Лиляна Павлова прогнозира тежка енергийна и финансова криза Лиляна Павлова прогнозира тежка енергийна и финансова криза[/caption]

По отношение на Реформаторския блок, Лиляна павлова ги посъветва първо да спечелят изборите, а след това да поставят условия. Коментарът й бе по повод евентуалните действия за съставяне на коалиция вдясно. Тя бе категорична, че основната задача, с която се е заела политическа партия ГЕРБ е мнозинството, а не разни коалиции. Лиляна Павлова припомни, че кабинетът на Бойко Борисов си е тръгнал достойно от управлението, след което са били направени подробни анализи на грешките. Бившият регионален министър призна в прав текст, че здравеопазването наистина е било тяхна грешка.

Тя изрази недоволството си от факта, че в Република България съществува явно разделение на власти и институции, подчертавайки, че последните трябва да понесат отговорността. Този й коментар бе по повод проблемите, които се заформиха преди няколко месеца около КТБ. Според нея трябва да бъде сменено спешно ръководството на Българската народна банка. В заключение Лиляна Павлова посочи, че механизмите в държавата не функционират правилно, пише pik.bg. Припомняме, че по-рано днес омбудсманът Константин Пенчев заяви в ефира на Българската национална телевизия, че проблемът с КТБ е чисто политически. Той подчерта, че не съществува законова възможност в страната дадена банка да остане затворена 6 месеца и допълни, че или трябва да бъде оздравена или да обяви фалит.