Семко Семков е бил закован с пет куршума

Ботевградсият бизнесмен Семко Семков, който бе убит през изминалата нощ е зет на дървения бос Барези.

Тихомир Нинов, по-известен с прякора си Барези е една от най-известните личности в региона. Семко Семков е бил женен за сестрата на Барези – Валя. Двамата винаги печелили обществените поръчки в Ботевград в сферата на строителството. Справка в Търговския регистър сочи, че убитият Семко Семков е имал доста широко обхватен бизнес като основно наблягал на строителството, дърводобива, транспорта и планинското земеделие. Името му се споменава в 15 фирми преобладаващата част, от които са регистрирани в Ботевград. Освен това участва в управата на три сдружения, чиято основна дейност са автомобилите и офроуд състезанията.

[caption id="attachment_420026" align="alignright" width="300"]Семко Семков е бил закован с пет куршума Семко Семков е бил закован с пет куршума[/caption]

Семко Семков е бил и в управата на местния футболен клуб "Балкан". Освен това бизнесменът държал на концесия гората на село Литаково и ловното стопанство. В последно време той се занимавал с фермерство, след като градоначалникът му предоставил огромно пасище, на което отглеждал крави. Като основен обаче Семко Семков избрал дърводобивния бизнес, който въртял заедно с Барези. Местните хора разкриват, че двамата имали доста голямо влияние в Ботевград и околностите. През последните няколко години почти нямало проект, който да мине без тяхно участие. Общинските поръчки за строеж пък се печелили главно от фирми, приближени до Барези и Семко Семков.

Носи се мълвата, че двамата баджанаци били приближени до градоначалника Георги Георгиев сина, на който напусна скандално групата на ГЕРБ. Разбира се всички гореизброени се ползвали от протекциите му. Предполага се, че именно Тихомир Нинов е запознал Семко Семков с футболната легенда на България – Христо Стоичков. Приятелството между Барези и именития футболист датира от доста отдавна, пише Блиц. Според последната информация по случая, разпространена до момента, 41-годишният бизнесмен Семко Семков е бил повален от пет куршума. Това е станало ясно при извършения първоначален оглед на тялото на ботевградския бизнесмен, пише pik.bg като се позовава на информация на БТА. Припомняме, че Семков бе разстрелян около полунощ, но сигнала на спешния телефон 112 е бил подаден около 7 ч. сутринта.