Ваньо Танов се върнал в Агенция „Митници” благодарение на Райчо Слънцето

Истината за връщането на Ваньо Танов като шеф на Агенция „Митници” излезе наяве.

Оказва се, че Ваньо Танов е заел отново шефското място в митниците в резултат на ходатайството на скандалния Райчо Райков, по-известен като Райчо Слънцето. Припомняме, че Райчо Райков е бивш шеф на безмитната зона в Русе. Името на бившия шеф на безмитната зона в Русе придоби известност по време на управлението на НДСВ, когато сътвори сложна схема от контакти с влиятелни политици и бизнесмени. За пръв път името на Райчо Райков бе извадено на показ преди около година, когато в медиите излезе информация, че той, Елби и Пчеларя, са разпънали чадър над контрабандата на горива и тютюневи изделия.

[caption id="attachment_419936" align="alignright" width="300"]Ваньо Танов се върнал в Агенция „Митници” благодарение на Райчо Слънцето Ваньо Танов се върнал в Агенция „Митници” благодарение на Райчо Слънцето[/caption]

Позовавайки се на информация на свои източници, Информационна агенция „ПИК” посочва, че Райчо Райков се е възползвал от пипалата си в служебното правителство на Георги Близнашки, за да лобира активно за връщането на своя съгражданин Ваньо Танов на шефското място в Агенция „Митници”. Твърди се, че Ваньо Танов е бил върнат на ключовия пост без знанието на председателя на политическа партия ГЕРБ – Бойко Борисов. Поредната кадрова изцепка на служебния премиер Георги Близнашки изостри допълнително напрежението в страната и доведе до редица публични скандали. Ваньо Танов обаче изобщо не се трогва от непрестанните спекулации с името му и твърди, че прави всичко възможно да увеличи приходите от акцизи и да намали контрабандата на горива, цигари и алкохол, пише pik.bg.

Припомняме, че вчера лъсна и друг кадрови скандал, в който е замесен служебният министър-председател Георги Близнашки. Той назначи за свой съветник по образование и религиозни въпроси, едно от лицата на „Протестна мрежа” – Калин Янакиев, за когото е всеизвестно, че е публичен слуга на Иван Костов. На пръв поглед Калин Янакиев е подходящ за този пост, тъй като е богослов и философ, но ако пренебрегнем факта, че единственият Бог за него е Иван Костов.