Служителка на КТБ е била уволнена заради арест

Президентът на Конфедерация на труда „Подкрепа” Константин Тренчев разкри абсурдите, които се извършват в КТБ.

В сутрешния блок на bTV Константин Тренчев алармира, че заради казуса КТБ страдат много групи хора. Освен това служителите на КТБ изживяват много сериозен стрес, а трудовите им права са сериозно погазени.

Константин Тренчев разкри и един от абсурдите в КТБ – служителка е била уволнена дисциплинарно с мотива, че не ходи на работа. Дотук добре, стига причината да не ходи на работа да не бе фактът, че е сред арестуваните по случая КТБ.

[caption id="attachment_419818" align="alignright" width="300"]Служителка на КТБ е била уволнена заради арест Служителка на КТБ е била уволнена заради арест[/caption]

Тренчев подчерта, че КТБ е системна банка и ако тя бъде затворена от това ще пострадат десетки хиляди хора. Най-сериозен е проблемът, че в КТБ вложители са доста големи фирми, финансовите средства, на които са блокирани в момента. Поради тази причина те нямат с какво да платят заплатите и осигуровките на своите служители, а и са с вързани ръце, тъй като не могат да покрият елементарни фирмени разходи от различно естество. В заключение Константин Тренчев посочи, че БНБ се държи изключително неадекватно по казуса с КТБ. Той е категоричен, че основната цел на случващото се в КТБ е да бъдат разпродадени активите й, пише pik.bg.

Припомняме, че вчера вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов заяви в ефира на БНТ, че сценарият за КТБ не е писан от банков специалист, а по „милиционерски начин”. Освен това той бе категоричен, че цялата история, свързана с КТБ е облечена в политическа опаковка. Всичко случващо се в банката остава неразбираемо за широката общественост, каквато е и основната задача на заинтересованите от това олигарси. Според синдикалиста, проблемът с КТБ ще остане неразрешен и след парламентарните избори. Димитър Манолов подчерта, че БНБ е длъжна да обясни на обществото и най-вече на потърпевшите от заформилия се скандал с КТБ какво се случва, тъй като там и в момента стават „лоши неща”.