Никола Филчев определи като цинично поведението на Костов, който е допринесъл за разрушаването на КТБ

Бившият главен прокурор Никола Филчев разкри кой съсипа КТБ.

Никола Филчев посочва в интервю за Информационна агенция „ПИК”, че Иван Костов крие упорито авоарите си в КТБ, тъй като банковата тайна е част от правото на личен живот на всеки гражданин, който съгласно Конституцията на Република България е неприкосновен. В този ред на мисли колко пари има Иван Костов в КТБ е част от неговия личен живот. Може да става въпрос за образование за наследниците му или пък пари за болести (както се казва бели пари за черни дни).

[caption id="attachment_418850" align="alignright" width="300"]Никола Филчев твърди, че Иван Костов е допринесъл за разрушаването на КТБ Никола Филчев твърди, че Иван Костов е допринесъл за разрушаването на КТБ[/caption]

Според Никола Филчев най-скандалното от това, че Командира се превръща в обществен защитник на банкера Цветан Василев е, че е повече от очевидно, че той е свързан с КТБ и поради тази причина иска да я оздрави. Факт е, че КТБ е финансирала Мина Костова (една от дъщерите на Иван Костов), която е получавала по 30 хиляди лева всеки месец за консултации. Това показва, че Иван Костов е бил в специални отношения с КТБ, а сега се напъва да я оздравява, понеже е „голям финансист”, посочва Никола Филчев. Бившият главен прокурор посочва, че това е все едно да оставиш на вълка да ти пази стадото с овцете.

Той не може да си обясни и как „невръстно дете” като дъщерята на Командира може да получава по 15-20 професорски заплати месечно. Никола Филчев недоумява с каква компетентност, с каква квалификация и с каква експертиза е тя, както неправилно се изразява Иван Костов. Никола Филчев определи като невиждана наглост думите на Елена Костова, която преди време изплака, че тъй като пенсията й е запорирана в КТБ не може да си купи хляб и мляко. Той е категоричен, че подобна наглост и простотия може да бъде сътворена само от Иван Костов и фамилията му. Бившият главен прокурор посъветва Елена Костова, ако е изпаднала в толкова тежко финансово състояние да вземе пари от Фондация „Бъдеще за България” или пък да поиска заем от дъщеря си и тогава ще има достатъчно пари за хляб и мляко. Нещо повече, Филчев посочва, че един месечен хонорар на Мина Костова ще й стигне за 2-3 години напред за хляб и мляко.

В заключение Никола Филчев посочи, че е крайно неморално Иван Костов да говори за оздравяване на КТБ, след като самият той е допринесъл за разрушаването й, пише pik.bg.