Георги Близнашки е бил съветник на Тодор Живков

Политологът Антон Тодоров твърди, че служебният премиер Георги Близнашки е изтрил съвсем съзнателно част от биографията си.

Той е разочарован от факта, че в България няма хора, които да изследват подробно произхода на всяка една политическа фигура. По този начин се дава възможност на управляващите често пъти да крият съвсем целенасочено цели периоди от своята биография. Политологът твърди, че ако официалната биография на служебния премиер Георги Близнашки бъде прочетена внимателно, ще стане ясно, че е зейнала огромна дупка от 80-те години, сякаш се появява в политическия живот на страната чист и изпран едва сега. Антон Тодоров твърди, че в биографията на Георги Близнашки са спестени редица факти и определи това като скандално.

[caption id="attachment_418456" align="alignright" width="261"]Георги Близнашки е бил съветник на Тодор Живков Георги Близнашки е бил съветник на Тодор Живков[/caption]

Антон Тодоров е един от малкото, които следят битието на политиците и не намира думи, с които да изрази възмущението си. Той твърди, че те не си пишат биографиите от страх, а в същото това време обществото очаква от тях да се справят с много по-важни проблеми, касаещи държавата. Политологът твърди, че Георги Близнашки е скрил онази част от биографията си, която разкрива, че е бил съветник на Тодор Живков. От твърденията му става ясно, че документи показват, че и държавният глава Росен Плевнелиев също е част от червената номенклатура, но разбира се и за това няма никаква реакция. Тодоров е категоричен, че за подобни номенклатурни протежета винаги се намира по някоя добра позиция във властта.

Той е на мнение, че хората, които чрез гласуването си изкарват политическите скелети и трупове от миналото, няма да могат да се радват на по-добър живот. Антон Тодоров посочва, че България е единствената държава от Източна Европа, в която хора от номенклатурата назначават на високи постове други такива. Политологът е сериозно притеснен от факта, че в България след време ще останат само „гламави българи и цигани, които докарват такива турци и политици”, пише pik.bg.