Нова порция скандални разкрития разобличава машинациите на Цветан Василев

Прокуратурата почти разнищи аферата в КТБ, свързана с източването на милиони от нейния мажоритарен собственик Цветан Василев. Заслуга за това имат и показанията на дясната ръка на Цветан Василев - Бисер Лазов, който разкри пред разследващите как банкерът е източил 206 милиона лева от банката. Освен това той разобличи бившия си авер и за далаверите, които е извършил през последните 10 години.

Показанията, дадени от Бисер Лазов, са точни и ясни и доказват по безспорен начин вината на Цветан Василев. След разкритията, които той направи магистратите повдигнаха обвинения срещу изпълнителния директор, главния касиер, счетоводителя и зам. счетоводителя на КТБ. Обвиненията срещу тях са присвояване на суми в изключително големи размери.

[caption id="attachment_417147" align="alignright" width="300"] Цветан Василев Измамите на Цветан Василев излизат наяве[/caption]

Орлин Русев (изпълнителен директор на банката) беше пуснат под гаранция. Прокуратурата прецени, че не е необходимо да оспорва това решение, тъй като той има забрана за напускане на страната.

Продължава събирането на доказателства срещу Цветан Василев. Оказва се, че той е източил банката чрез 19 дружества, свързани с него. Прокуратурата работи и по още няколко сигнала срещу него.

Повече от месец Цветан Василев е в неизвестност. Въпреки, че той отрича вината си няма доблестта да се върне в България. Може би се наслаждава на свободата си и се подиграва на хилядите измамени български граждани, обядвайки в някой от луксозните ресторанти във Виена, пише ПИК.