Владимир Пелов ще обжалва присъдата

Владимир Пелов бе осъден на лишаване от свобода за срок от 25 години.

Припомняме, че престъпникът от Ботевград – Владимир Пелов обра златарско ателие на 27 август 2011 година. Магистратите решиха, че Владимир Пелов е виновен за това, че на гореспоменатата дата е обрал златарското ателие, намиращо се в центъра на Ботевград в съучастие с Димитър Иванчев – Шошора. Тогава бандитът откри огън по полицейски служители, а за капак на всичко отвлече дете и баща му. След извършеното престъпление, Владимир Пелов е успял да избяга и се е укривал в продължение на 14 дни.

[caption id="attachment_416364" align="alignright" width="300"]Владимир Пелов (с очилата) ще обжалва присъдата Владимир Пелов (с очилата) ще обжалва присъдата[/caption]

В крайна сметка полицейските власти го откриха във вилата на негов близък, намираща се в Зелин. Миналата година Владимир Пелов бе пуснат под домашен арест заради проблеми със зрението. Софийският окръжен съд призна престъпника за виновен по осем обвинения. Неговият съучастник - Димитър Иванчев-Шошора бе осъден на 15 години затвор, плюс още пет години и половина неизлежана присъда по друго дело. Владимир Пелов е заявил пред Информационна агенция „ПИК”, че не е той извършителят на престъплението, за което е осъден. Той е категоричен, че ако той беше извършил престъплението, нямаше да допусне да попадне в задръстване, тъй като познава много добре града си. Според Владимир Пелов хората, които са извършили престъплението не са от Ботевград.

Престъпникът е изразил надежда пред медията, че се надява съдът да приеме доводите му на втора инстанция и той да бъде оправдан. Правозащитничката на ботевградския престъпник Владимир Пелов - Златка Стефанова потвърди информацията, че клиентът й е бил осъден на 25 години лишаване от свобода. Присъдата е произнесена от Окръжния съд в София и по незнайни причини е останала скрита от медиите в продължение на два месеца. Златка Стефанова посочи, че към днешна дата изчакват мотивите на решението на съда и е категорична, че ще обжалват решението, тъй като клиентът й е невинен. Тя уточнява, че присъдата на Владимир Пелов е толкоз тежка заради тежкото му криминално минало и стрелбата по полицейски служители, пише pik.bg.