КТБ няма да отвори на 21 юли

Георги Кадиев изрази съмнения, че КТБ е подозрително здрава.

В ефира на ТV7 той подчерта, че КТБ е нямала чак толкоз лоши кредити. Георги Кадиев припомни и факта, че свързаните лица са си погасявали кредитите. Според него обаче ще го отнесат хората, които са си внесли парите. Икономистът заяви в прав текст, че не е съгласен със Закона за големите депозити. Георги Кадиев припомни, че БНБ е оторизирана да управлява цялата банкова система в страната. Той обаче изрази недоумение защо БНБ не може да управлява кризата, предполагайки, че ги е заварила абсолютно неподготвени, пише Блиц.

[caption id="attachment_416247" align="alignright" width="300"]КТБ няма да отвори на 21 юли КТБ няма да отвори на 21 юли[/caption]

По-рано днес стана ясно, че КТБ няма да отвори врати на 21 юли (понеделник), както бе оповестено по-рано. Причината за това е, че БНБ удължава надзора си над КТБ и дори вече е задвижила процедурата по присъединяване към Европейския банков съюз. На практика това означава, че клиентите на КТБ за пореден път ще трябва да изпият по чаша студена вода, тъй като сметките им остават замразени. Оказа се, че сред засегнатите от разразилия се около КТБ скандал е и семейството на Иван Костов. Бившият премиер изплака в ефира на bTV, че съпругата му получава пенсията си в КТБ и сметката й е запорирана.

Той категорично отрече твърденията, че е взимал заеми от КТБ и допълни, че няма и фирми сметките, на които се обслужват в КТБ. Командира се застрахова и подчертавайки, че няма връзка с издигането на Цветан Василев и по никакъв начин не му е задължен. Преди броени часове обаче Информационна агенция „ПИК” публикува документи, от които стана ясна част от връзката между мажоритарния собственик на КТБ и Иван Костов. Оказва се, че фирма на Цветан Василев е превеждала всеки месец по 30 хиляди лева на дъщерята на Иван Костов – Мина. Очевидно, вместо да бъде потушен, скандалът с КТБ се разраства с всяка изминала минута.