КТБ е банката на сараите, категоричен е Атанасов

Генерал Атанас Атанасов разполага с данни, че в сарая на Ахмед Доган са хвърчали искри заради КТБ.

Той уточни, че е била проведена среща на ръководството на ДПС в сараите на Ахмед Доган в „Росенец” в Бургас. Заради скандала заформил се около КТБ по време на тази среща са прехвърчали сериозни искри. Генерал Атанасов подчерта, че вече за никого не е тайна, че КТБ е банката на сараите. Именно тя бе финансовата институция, обслужваща операциите на ДПС. А и освен това ДПС винаги е участвала в управлението на страната, категоричен бе той.

[caption id="attachment_416035" align="alignright" width="300"]КТБ е банката на сараите, категоричен е Атанасов КТБ е банката на сараите, категоричен е Атанасов[/caption]

Според генерал Атанасов това, което се случва около КТБ има за цел да отклони общественото внимание от по-важни въпроси. Този скандал заема общественото пространство, за да не се разбере какво се случва в управлението на страната. Атанасов е категоричен, че трябва да бъде потърсена отговорност по случая КТБ. Той обяви, че също ще поиска да бъде извършена проверка от страна на европейските институции, а паралелно с това ще бъде обсъдена и възможността за присъединяването ни към еврозоната.

Генерал Атанасов подчерта дебело, че още като народен представител е бил твърдо против назначаването на Иван Искров за шеф на БНБ. Той допълни, че за четвърт век не е чул да има осъден банкер или пък такъв, който да е върнал пари след фалита на банка. Според генерала, скандалът около КТБ е опит да бъдат замазани следите на управляващите. Пред bTV Атанасов обяви, че основният проблем на България в момента е липсата на оставка, пише novini.bg. Той е категоричен, че в случая става въпрос за уреждане на отношенията между ДПС и тяхната банка.

КТБ несъмнено се оказа кутията на Пандора. Генерал Атанасов смята, че шефът на БНБ Иван Искров ще трябва да даде отговор на доста въпроси, сред които колко са политиците, които са теглили заеми от КТБ, пише pik.bg.