Сергей Станишев ще реди кандидат-депутатските листи

Доскорошният председател на БСП Сергей Станишев къта козове за враговете си.

От „Позитано” 20 издават, че Сергей Станишев изобщо не е за подценяване, при все че подаде оставката си като председател на партията-столетница. Въпреки че бившият премиер ще се оттегли от председателския пост на БСП, той ще запази лидерската си роля в „Коалиция за България”. На практика това означава, че именно думата на Сергей Станишев ще бъде решаваща при определянето на кандидат-депутатските листи. Опонентите на Сергей Станишев осъзнават ясно този факт и правят какви ли не финтове, само и само да го избутат от втората му ръководна длъжност.

[caption id="attachment_415474" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев ще реди кандидат-депутатските листи Сергей Станишев ще реди кандидат-депутатските листи[/caption]

Към днешна дата претендентите да заемат председателското място в БСП са четирима. Фаворитът на Станишев от всички тях е енергийният министър Драгомир Стойнев. За лидерското място в партията-столетница ще се борят Янаки Стоилов, Корнелия Нинова и червеното острие Мая Манолова. Голяма е вероятността към четворката кандидати за шефското място в партията да се прибави и името на Георги Кадиев. Запознати подчертават, че участието му в Конгреса на БСП е по-скоро на олимпийския принцип. Не се изключва възможността Сергей Станишев да реши да се възползва от правото си да подреди кандидат-депутатските листи непосредствено преди заминаването си за Брюксел и да извади от тях Янаки Стоилов и Георги Кадиев.

Именно те двамата бяха хората, които през последните няколко седмици подложиха Сергей Станишев на унищожителна критика, пише pik.bg. Имайки предвид този факт се предполага, че Станишев ще си отмъсти, а и освен това има прекрасната възможност да го направи. В редиците на БСП се води жестока битка на живот и смърт за председателското място. Най-сериозните опоненти са Мая Манолова и Драгомир Стойнев. Вчера Манолова заяви, че Стойнев е лидер, но не е биткаджия, а на партията им трябва точно такъв човек предвид, че ще се изправят в тежка борба с ГЕРБ. В този ред на мисли Манолова посочи себе си като най-удачната кандидатура.