Мая Манолова в люта битка за лидерското място в БСП

След като Сергей Станишев се оттегли от лидерството в БСП, за да замине за Брюксел, основните претенденти за поста му са Драгомир Стойнев и Мая Манолова. Червената депутатка обяви в национален ефир решението си да се бори за лидерския пост в БСП. Очертава се люта битка за поста на Сергей Станишев, тъй като другият претендент едва ли ще се откаже лесно.

Червеният лидер заяви, че подкрепя напълно Драгомир Стойнев, чиято кандидатура за енергиен министър издигна именно той. Според Сергей Станишев, Драгомир Стойнев е най-достоен за негов заместник.

[caption id="attachment_415383" align="alignright" width="300"]Мая Манолова Мая Манолова[/caption]

Мая Манолова заяви днес, че би се кандидатирала за председател на партията. Тя е категорична, че БСП се нуждае от човек, който да я вдигне на крака. Острието заяви, че не желае да вижда Столетницата натикана в ъгъла. Мая Манолова не пропусна възможността да захапе Драгомир Стойнев, заявявайки, че той няма нужните качества да изправи БСП на крака. Според нея той не е борецът, който ще спаси Столетницата.

Лагерите на Мая Манолова и Драгомир Стойнев се подготвят за люта битка за лидерския пост. Мая Манолова има подкрепата на своя любим - Ангел Найденов, както и на структурите в Кюстендил. Зад Драгомир Стойнев стоят други двама силни играчи - Корнелия Нинова и Кирил Добрев, пише ПИК.

Дали Мая Манолова ще победи в тази битка, скоро ще разберем.