Мая Манолова успява да прикрие скандалната истина за връзките си с престъпния свят

Лидерът на РЗС Яне Янев взриви обществото със скандалното разкритие, което направи за червеното острие Мая Манолова.

В интервю за Нова тв политикът разкри, че Мая Манолова е лансирана в политическия живот на страната от братя Галеви. Той подчерта, че Мая Манолова не престава да адвокатства на хора от съдебната система, които са пристрастни. Яне Янев посочи, че не става въпрос за празни думи, а за конкретни съдебни актове, които са били издавани срещу групировки от подземния свят.

[caption id="attachment_415373" align="alignright" width="300"]Мая Манолова има скандални връзки с престъпния свят Мая Манолова има скандални връзки с престъпния свят[/caption]

Лидерът на РЗС припомни, че неотдавна Мая Манолова е лобирала съдийката, постановила решение в полза на подземния бос Георги Илиев да бъде избрана за главен инспектор към ВСС (Висшия съдебен съвет). Янев уточни, че „Точкова и Чочкова” са били кандидатките за тази длъжност. Той упрекна Мая Манолова, че от години наред се опитва да внедри свои протежета в съдебната система, а те от своя страна са изключително удобни за групировките, с които тя работи. От думите на Яне Янев става ясно, че Мая Манолова има много силно влияние и в Дупница, както и в други градове на страната.

Политикът е категоричен, че Мая Манолова не само е общувала с братя Галеви, а дори е била възприемана от тях като най-близкия им човек в политиката. Той посочи, че има факти и данни, които Мая Манолова умело успява да прикрие през годините, но подчерта, че идва Видовден. Янев обаче не пожела да конкретизира тези факти с аргумента, че това, което казва на този етап е напълно достатъчно. Той хвърли и още една бомба в общественото пространство, заявявайки, че Мая Манолова много добре знае кой я е спасил, за да не излезе наяве информацията, която загатва. В заключение Яне Янев посочи недвусмислено, че бившият лидер на БСП Сергей Станишев е разпънал политически чадър над Манолова, тъй като тя му е вършила черната работа, пише pik.bg.