Бившият политик изрази възмущението си от Кеворк Кеворкян във Фейсбук

Известният политик от началото на 90-те години Пламен Даракчиев е категоричен, че Кеворк Кеворкян е позор за Нова тв.

Той обаче смята, че вина за това има онзи, който му е дал поле за изява в ефира на Нова тв. На страницата си в социалната мрежа Фейсбук, известният синдикалист написа за предаването „Всяка неделя”, че е удивителна наглост разправиите на политиците на фона на претенциозния слоган. Пламен Даракчиев припомня, че водещият на предаването е известен и с агентурния си псевдоним Димитър от ДС.

[caption id="attachment_415362" align="alignright" width="300"]Бившият политик изрази възмущението си от Кеворк Кеворкян във Фейсбук Бившият политик изрази възмущението си от Кеворк Кеворкян във Фейсбук[/caption]

Даракчиев изрази възмущението си от последното предаване на Кеворк Кеворкян, излъчено на 6 юли в ефира на Нова тв. Той уточни, че има предвид не само профанизацията на темата за борбата с корупцията, а и интервюто на агент Димитър с кагебиста Решетников. Според бившия политик от началото на 90-те години, Кеворк Кеворкян е поканил удобно по първата тема да коментира именно Яне Янев. А по втората също така удобно оставил госта си Решетников да обяснява надълго и нашироко, че България получава инструкции от Вашингтон и Брюксел, както и как американците, ЕС и НАТО не са приятели на Русия (вероятно, защото осъждат анексирането на Крим и въоръжената поддръжка на Москва за терористите от източните части на Украйна).

Пламен Даракчиев посочва като връх на „ченгиджийския сладолед” на Кеворк Кеворкян умилителните обяснения на госта му, който твърдеше, че отношенията с България са били винаги равностойни. Бившият политик не спира да се гневи на Кеворк Кеворкян и недоумява как дори от „кумова срама” ексагентът на ДС не се е направил поне за миг на независим и да му зададе поне един от въпросите, които всеки един професионалист („дори от левичарска западна медия”) би отправил непременно към госта си.

В заключение Даракчиев съветва зрителите да бъдат особено внимателни, когато гледат Нова тв, дори повече, отколкото за парите си в КТБ, тъй като ако не друго, то в последната поне имате лихви, пише pik.bg.