Петър Курумбашев е в готовност да прецака Сергей Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев докара едно от червените остриета Петър Курумбашев до прединфарктно състояние с лупингите в поведението си.

Източници от "Позитано" 20 разкриват, че драмата на Петър Курумбашев е изтъкана от въпроса дали Сергей Станишев ще запази статута си на евродепутат. С всеки изминал ден, вероятността това да се случи нараства. На практика това означава, че дните на Петър Курумбашев в голямата политика са преброени, а причината за това е, че малко преди евровота, той си подаде оставката с лека ръка. Тази стъпка на Курумбашев бе породена от убедеността, че ще стане член на Европейския парламент, което обаче така и не се случи, тъй като очевидно сметката му бе направена без кръчмар.

[caption id="attachment_413846" align="alignright" width="300"]Петър Курумбашев е в готовност да прецака Сергей Станишев Петър Курумбашев е в готовност да прецака Сергей Станишев[/caption]

В ролята на екзекутор на Петър Курурмбашев влезе „любимец” 15 на БСП – Момчил Неков. Запознати разкриват, че 27-годишният Неков няма никакви намерения да се откаже от евродепутатското си място. Ако и Сергей Станишев вземе решение да не се откаже от мястото си в Европарламента, то това означава, че Петър Курумбашев поема по пътя на политическото небитие. Към днешна дата Момчил Неков е припознат от десетки хиляди активисти на партията столетница за едно от новите й лица. Зад него стои и столичната организация на БСП.

Колегите на Курумбашев не скриват иронията си към ситуацията, в която се намира. Те твърдят, че са го предупреждавали да не си подава оставката от парламента, но той бил твърдо убеден, че ще се класира за евродепутат без никакви проблеми. Колегите му се подиграват, че сега за него остават само три букви от фамилията му. Най-голямата дилема, която стои в момента пред Петър Курумбашев е дали да не прецака Сергей Станишев, ако бъде изигран от него. Запознати припомнят, че преди време Курумбашев бе намекнал, че разполага с чудовищни разкрития за БСП и държавата, които ще извади на бял свят, ако бъде възпрепятстван пътя му към Европейския парламент, пише pik.bg.

По всичко личи, че над БСП са надвиснали нови буреносни облаци. Докъде ще стигне завихрилата се в партията турбуленция, предстои да разберем.