Прокуратурата възобновява разследването на случая с Валя

Прокуратурата в Бургас подхвана отново смъртта на Валя Иванова.

Медицинската сестра от Бургас изчезна мистериозно, а един месец по-късно безжизненото й тяло бе открито в близост до мястото, откъдето се предполагаше, че се е хвърлила. Бургаската прокуратура ще работи по версията, че смъртта на 23-годишната медицинска сестра Валя Иванова е причинена по насилствен начин. Според информацията, разпространена от информационна агенция „ПИК”, със случая се е заел най-опитния прокурор в Бургас – Димо Маджаров.

[caption id="attachment_413490" align="alignright" width="300"]Прокуратурата възобновява разследването на случая с Валя Прокуратурата възобновява разследването на случая с Валя[/caption]

От прокуратурата са категорични, че сигналът за изчезването на Валя е приет неправомерно. Предстои приятелят на Валя Иванова – Валентин Георгиев да даде обяснение пред магистратите за причините, поради които е водил частно разследване на случая. Обвинителите посочват, че намесата на приятеля на медицинската сестра е попречил на работата на полицейските власти и на прокуратурата. Освен всичко останало, фактът, че Валентин Георгиев е полицейски служител навел допълнителни съмнения на прокурорите още в началото на мистериозния случай.

Припомняме, че полицейските власти обявиха категорично, че за тях в случая с Валя става въпрос за самоубийство. При това категоричното им мнение бе обявено още във времето, в което Валя се издирваше. От прокуратурата още от самото начало изразиха съмнения за правотата на тази версия. Непосредствено след това от длъжност бе свален и директорът на полицията в Бургас Милен Димитров, а тона, което направи впечатление е, че никой не посочи причините за отстраняването му.

Информационна агенция „ПИК” отбелязва, че по всяка вероятност от прокуратурата ще удължат срока за разследването на случая с мистериозното изчезване на Валя Иванова. На този етап продължават разпитите на редица личности, за които се предполага, че може да имат нещо общо със смъртта на Валя. Ключова фигура в разследването може да се окаже таксиметровият шофьор, който е и основен свидетел. Именно той е видял Валя жива, оставяйки я на входа на Морската градина, пише pik.bg. Дали пък в последствие няма разследването няма да претърпи неочакван обрат и сянката на подозрението да падне върху някой от близкото й обкръжение?