Таня Андреева вероятно ще бъде заменена от д-р Костадин Ангелов

Председателите на БСП и ДПС – Сергей Станишев и Лютви Местан посочиха новия министър на здравеопазването, който ще заеме мястото на сегашния здравен министър Таня Андреева.

Двамата партийни председатели са стигнали до консенсус за обща кандидатура за поста здравен министър. И Местан и Станишев са на мнение, че управителят на Александровска болница - д-р Костадин Ангелов е най-подходящият човек, който да заеме поста на сегашния здравен министър – д-р Таня Андреева. Информацията бе разкрита от запознати източници от управляващите партии.

[caption id="attachment_411966" align="alignright" width="300"]Таня Андреева вероятно ще бъде заменена от д-р Костадин Ангелов Таня Андреева вероятно ще бъде заменена от д-р Костадин Ангелов[/caption]

Те твърдят, че Местан и Станишев са заложили на д-р Костадин Ангелов, не само защото е отличен специалист, а и тъй като не е политически обвързана личност.

По този начин при евентуален провал в предстоящите тежки реформи в сферата на здравеопазването, няма да има негативно отражение върху имиджа на ДПС и БСП. Кандидатурата на д-р Костадин Ангелов, който по всяка вероятност ще заеме поста на здравния министър д-р Таня Андреева е била лансирана и от народни представители от управляващото мнозинство. Д-р Ангелов е изключително удобен, тъй като е консенсусна фигура и за момента няма натрупани негативи по пътя на професионалното си развитие. Такива обаче със сигурност предстоят, щом заеме горещия стол на здравен министър. Той няма да е нито първият, нито последният, превърнал се в изкупителна жертва на управляващите и тежките реформи, които трябва да бъдат направени в сектора на здравеопазването. Д-р Таня Андреева се превърна в поредния изгорял бушон. Предишната управляваща партия – ГЕРБ също направи няколко рокади на този пост.

Информацията, че д-р Таня Андреева ще бъде освободена след евровота, циркулираше в медийното пространство доста преди 25 май. За д-р Костадин Ангелов се знае, че е магистър по медицина и финанси, завършил е Медицинския университет, както и УНСС в София. От началото на настоящата година е член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в страната, пише pik.bg.