Абитуриент не бе допуснат до бала си заради липсата на пълнолетие

Българското общество стана свидетел на поредния абсурд в държавата ни – абитуриент бе лишен от възможността да отбележи бала си.

Въпросният абитуриент не можал да се наслади на завършването на средното си образование както по добава, заради законови пречки. Той нямал навършени 18 години. За да не се чувства абитуриентът пренебрегнат, баща му го придружил в заведението. На входа обаче те се сблъскали с поредния проблем – разрешение да влезе в заведението получил само бащата на абитуриента, разкрива репортаж на Нова тв.

[caption id="attachment_411952" align="alignright" width="300"]Абитуриент не бе допуснат до бала си заради липсата на пълнолетие Абитуриент не бе допуснат до бала си заради липсата на пълнолетие[/caption]

След като ядосан от множеството пречки, бащата на тазгодишния абитуриент поискал да му бъде възстановена сумата, която по-рано платил като куверт за абитуриентския бал на сина си, той получил категоричен отказ. На всичкото отгоре, действията на охранителите на въпросното заведение загрубели. Единият от гардовете започнал да блъска бащата на абитуриента и след като му се нахвърлили няколко души на куп, някой предложил да му бъдат сложени и белезници. Бащата на абитуриента твърди, че не е провокирал охранителите на заведението по никакъв начин, за да се отнесат така грубо с него. Майката на абитуриента повикала полицейските власти. В резултат на грубото отношение от страна на охраната, бащата на абитуриента получил сериозни травми.

Пострадалото семейство пита кой ще ни пази от „нашите пазачи” и допълва, че докато преди време полицейските власти биели обществото с повод и без повод, изглежда, че е дошло време да свикнем да понасяме бой и от частните охранители на заведенията. В закона изрично е посочено, че охранителите на заведения могат да прибегнат до използването на помощни средства само в краен случай. Адвокат Михаил Екимджиев уточнява, че това означава, че имат това право, когато не могат да изпълнят задълженията си по никакъв друг начин. Той е категоричен, че не може всеки уличен бияч, който по някакъв начин се е добрал до охранителското място на някое заведение да решава най-малкия проблем с бой или слагане на белезници.

В заключение правозащитникът посочва, че по смисъла на НК, случилото се е принуда и представлява унизително третиране на бащата на абитуриент, пише pik.bg.