Довереният човек на Брендо твърди, че няма врагове

Соченият за дясната ръка на Евелин Банев-Брендо – Георги Семерджиев, по-известен с прякора си Жоро Шопа, проговори за покушението, което бе извършено срещу него.

Припомняме, че най-верният човек на Брендо, бе застигнат от четири куршума. Екшънът се разигра в близост до хотел "Лозенец". Според криминалисти, килърът е проследил много внимателно маршрута, по който се е движил Георги Семерджиев. Куршумите срещу него са били изстреляни в гръб и е цяло чудо, че само един от тях е попаднал в „десетката”. Лекарите определят като огромен късмет това, че куршумът не е засегнал нито един от жизненоважните органи.

[caption id="attachment_411945" align="alignright" width="300"]Довереният човек на Брендо твърди, че няма врагове Довереният човек на Брендо твърди, че няма врагове[/caption]

Запознати уточняват, че Георги Семерджиев е по-малкият брат на Семерджиев-Шопа от Тополовград. Именно поради тази причина често пъти Георги Семерджиев бива наричан „Малък шоп”. Семерджиев е сочен за най-доверения човек на Брендо, с когото са израснали заедно в Тополовград. Георги Семерджиев бе единственият, който продължи да подкрепя Брендо, когато всички партньори и контрагенти го изоставиха в очакване на произнасянето на дългогодишната му присъда. Шопа продължава да му е верен и в момента и брави интересите му в хотелиерския бизнес и затворените му комплекси.

Георги Семерджиев проговаря за пръв път пред информационна агенция ПИК след покушението срещу него. Дясната ръка на Брендо твърди, че се чувства добре след стрелбата и вече му няма нищо. Той категорично отхвърля твърденията, появили се в медиите, че именно Брендо е поръчител на убийството му. Според Георги Семерджиев, това, което се е случило с него няма нищо общо с факта, че с Брендо са приятели. Жоро Шопа потвърди, че преди покушението се е движил без охрана. Той разказва, че е отивал към автомобила си, когато е била открита стрелбата срещу него. От разказа му става ясно, че срещу него е стрелял един човек, но за съжаление не е успял да види лицето му.

В заключение той посочва, че куршумът е влязъл и излязъл през рамото му, но недоумява защо е бил нападнат, при положение, че няма врагове. Той е категоричен, че ако има врагове, е щял да се движи с охрана, пише pik.bg.