Ето каква е била целта на атентана срещу Жоро Шопа

Столичните криминалисти продължават да работят по случая на Жоро Шопа, срещу когото снощи беше извършен опит за покушение. Куршум прониза Жоро Шопа в гърба в момента, в който той е влизал в офиса си в "Лозенец".

Простреляният мафиот е един от най-богатите босове на ъндърграунда в момента у нас. Основната версия, по която криминалисти работят по този случай, се се върти именно около приятелството на боса с Брендо. Жоро Шопа е най-довереният човек на Брендо.

[caption id="attachment_411904" align="alignright" width="300"]Жоро Шопа Атентатът срещу Жоро Шопа е предупреждение към Брендо[/caption]

Тъй като в момента кокаиновият крал е под домашен арест и дома му е строго охраняван, това прави на практика невъзможно той да бъде ликвидиран от враговете си. Според разследващите покушението срещу Жоро Шопа е било с цел сплашване на Брендо  предупреждение да се оттегли от контрабандата с цигари. Залогът в тази афера са цели 150 милиона евро.

По всяка вероятност килърите са искали да стреснат Брендо, а не са имали за цел да убият авера му. Не е изключено покушението на Жоро Шопа да е било поръчано от бивши авери на Брендо. Жоро Шопа е единственият, който остана верен на Брендо и брани имотите му със зъби и нокти от бившите му авери, които сложиха ръка върху някои от хотелите и комплексите на мафиота, пише ПИК.