Мястото на Юксел Кадриев в bTV заема Марин Маринов

Из коридорите на bTV усилено се носи мълвата, че съвсем скоро Юксел Кадриев ще бъде изгонен от медията.

Според информацията, ръководството на bTV води преговори за нов водещ на централната новинарска емисия. Юксел Кадриев е на път да бъде изритан от медията, тъй като е с доста компрометиращ имидж. Мястото му по всяка вероятност ще бъде заето от Марин Маринов от БНТ. Към момента преговорите за предстоящия трансфер текат под пълна пара. Марин Маринов е работил в Нова тв, след което се превърна в лице на новините по Националната телевизия.

[caption id="attachment_410783" align="alignright" width="300"]Юксел Кадриев отдавна е трън в очите на ръководството на bTV Юксел Кадриев отдавна е трън в очите на ръководството на bTV[/caption]

Медийните експерти твърдят, че мъж, водещ на новини, е една от най-дефицитните професии. Запознати издават, че откакто Венелин Петков стана шеф на новините в bTV не е спрял да търси човек, който да замести Юксел Кадриев. Той лично предложил на изпълнителния директор на медията Павел Станчев новинарят да бъде заменен с Марин Маринов. При все, че заплащането, което bTV предлага на Маринов е в пъти по-добро от това, което получава в БНТ, той все още не е взел решение дали да приеме офертата. От кухнята на bTV издават, че ръководството е склонно да вдигне сумата по офертата, а основната им цел била да се отърват от Юксел Кадриев.

Новинарят бил омръзнал до крайност на шефовете си заради безкрайните му претенции и многобройните лапсуси, които прави, докато представя новините от деня. Колегите му също са настръхнали срещу него, тъй като Кадриев умишлено странял и никога не проявявал желание за допълнителна работа, а това често се превръщало в повод за скандали. Колегите му се оплакват, че често пъти взима пари на заем, които после „забравя” за върне. Атмосферата в новинарския екип се нагнетявала допълнително от това, че Юксел Кадриев се държал като звезда. Новинарят многократно се е превръщал в трън в очите на ръководството заради многобройните скандали, в които бива замесено името му, пише pik.bg. Чашата преля, когато Кадриев бе хванат да шофира в нетрезво състояние в центъра на София.