Сашо Диков става и съпродуцент с bTV

По всичко личи, че ръководството на bTV ще успее да открадне култовия журналист Сашо Диков от Нова тв.

Според предварителната информация, Сашо Диков ще прави собствено предаване, което ще бъде излъчвано в неделя на мястото на „Нека говорят”. На всичкото отгоре журналистът няма да бъде само водещ на предаването, ами и съпродуцент заедно с bTV.

На практика това означава, че Сашо Диков ще прибави в сметката си тройно по-голяма сума от тази, която взима в момента в Нова тв.

[caption id="attachment_410671" align="alignright" width="300"]Сашо Диков се мести в bTV Сашо Диков се мести в bTV[/caption]

Из коридорите на bTV се носи мълвата, че култовият журналист ще прибира по седем хиляди лева на предаване. Прости изчисления показват, че той ще добавя в банковата си сметка над 20 хиляди всеки месец, отбелязва vsekiden.com. Както вече стана ясно по-рано, продуцентите Любо Нейков и Евтим Милошев ще трябва да свикнат с мисълта, че предаването им „Нека говорят” отива в историята.

Напоследък рейтингът на „Нека говорят” почти ударил дъното и поради тази причина, ръководството на bTV няма намерения да го остави на екран. Макар продуцентите на предаването да не признават гласно, то започна да запада след напускането на Росен Петров, който се преориентира към политиката и стана част от партията на Николай Бареков „България без цензура”. Самият Сашо Диков пък признава, че няма намерения да подновява договора си с продуцента на предаването му в ефира на Нова тв - „Телеман”. В момента журналиста води преговори с ръководството на bTV.

Съгласно първоначалната идея, още щом премине в редиците на bTV, Сашо Диков ще привлече в предаването си и дъщеря си Петя Дикова, която към днешна дата се изявява като водеща на предаването „CoolT”. Идеята на ръководството на bTV да събере баща и дъщеря в съвместно предаване е да успеят да запазят до известна степен заглавието на сегашното предаване на Сашо Диков по Нова тв. На Петя Дикова ще се падне задачата да следи културните теми, както и да води някои от разговорите с гостите на предаването съвместно с баща си, пише pik.bg.